Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Terugblik eerste editie Straatvoetbal Kampioenschap Dordrecht op Energieplein

Giuliano Soerdjbalie (29) heeft heel fijne herinneringen aan de straatvoetbaltoernooien waaraan hij als Amsterdams ventje meedeed. Toen hij twee jaar geleden in Dordrecht kwam wonen en over het Energieplein liep, begon er een plannetje op te borrelen. “Een perfecte locatie voor een straatvoetbaltoernooi voor basisschooljeugd”, vond hij.

Giuliano is zelf ook behoorlijk balvaardig, laat hij zien tijdens het maken van de foto’s op het Energieplein. “In Amsterdam heb ik met mijn team het toernooi wel eens gewonnen. Ik heb er nog een foto van, waarop ik met Johan Cruyff sta.” De foto staat in één van de plakboeken die zijn moeder hem onlangs meegaf.

Titel en prijzen
Het Straatvoetbal Kampioenschap Dordrecht wordt een sportieve krachtmeting tussen tientallen basisscholen in Dordrecht. Het toernooi is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8. Elk team bestaat uit zes spelers of speelsters, met een ‘vliegende keep’ en drie reserves, plus een coach/meester/juf/trainer van minimaal 21 jaar oud. Er is een jongens- en een meisjesafdeling, waar wordt gestreden om de titel Straatvoetbalkampioen van Dordrecht, maar ook om mooi prijzen.

Lees veel meer over de kracht van sport op de site van Dordt Sport.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Geen stille tocht na gezinsdrama in Dordrecht

DORDRECHT – In overleg met de nabestaanden en de buurt heeft de gemeente Dordrecht besloten om geen stille tocht te houden. Er zijn wel gesprekken geweest, maar volgens de gemeente is er op diverse bijeenkomsten stil gestaan bij het vreselijke drama wat eerder deze week heeft plaats gevonden

Actueel

Herdenkingsbijeenkomst voor omgekomen zusjes

DORDRECHT – Morgenmiddag wordt er tijdens een bijeenkomst in de Ontmoetingskerk stilgestaan bij het overlijden van de zusjes Naiomy (8) en Nicolle (12). De vader schoot afgelopen maandagavond zijn vrouw en dochters neer en vervolgens zichzelf.

Actueel

Woning gesloten na vondst van hennepplantage

DORDRECHT – Tijdens een controle is een hennepkwekerij aangetroffen in de woning aan de Keplerweg in Dordrecht. De politie trof 340 hennepplanten, assimilatielampen, een afzuiginstallatie en koolstoffilters aan. Verder werd de elektriciteit illegaal afgenomen. De woning is door de burgemeester voor drie maanden gesloten. De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een hennepplantage wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden. ( Archieffoto: Thymen Stolk )