Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Terugblik eerste editie Straatvoetbal Kampioenschap Dordrecht op Energieplein

Giuliano Soerdjbalie (29) heeft heel fijne herinneringen aan de straatvoetbaltoernooien waaraan hij als Amsterdams ventje meedeed. Toen hij twee jaar geleden in Dordrecht kwam wonen en over het Energieplein liep, begon er een plannetje op te borrelen. “Een perfecte locatie voor een straatvoetbaltoernooi voor basisschooljeugd”, vond hij.

Giuliano is zelf ook behoorlijk balvaardig, laat hij zien tijdens het maken van de foto’s op het Energieplein. “In Amsterdam heb ik met mijn team het toernooi wel eens gewonnen. Ik heb er nog een foto van, waarop ik met Johan Cruyff sta.” De foto staat in één van de plakboeken die zijn moeder hem onlangs meegaf.

Titel en prijzen
Het Straatvoetbal Kampioenschap Dordrecht wordt een sportieve krachtmeting tussen tientallen basisscholen in Dordrecht. Het toernooi is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8. Elk team bestaat uit zes spelers of speelsters, met een ‘vliegende keep’ en drie reserves, plus een coach/meester/juf/trainer van minimaal 21 jaar oud. Er is een jongens- en een meisjesafdeling, waar wordt gestreden om de titel Straatvoetbalkampioen van Dordrecht, maar ook om mooi prijzen.

Lees veel meer over de kracht van sport op de site van Dordt Sport.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Vrouw (78) overvallen in woning

DORDRECHT – Een 78-jarige vrouw is slachtoffer geworden van een overval. Minimaal twee mannen kwamen in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 maart binnen in haar woning aan de Toutenburg in Dordrecht.

Politieberichten

Agenten komen naar winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – In winkelcentrum Sterrenburg start de politie binnenkort met een pop-up politiebureau. Regelmatig zullen er agenten aanwezig zijn om zich voor te stellen aan het winkelende publiek.

Actueel

VIDEO : Kinderen bakken pannenkoeken voor bewoners De Sterrenlanden

DORDRECHT – Op heel veel plekken in het land werden vrijdag pannenkoeken gebakken en gegeten. Het was namelijk voor de twaalfde keer Nationale Pannenkoekendag.