Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Drechtsteden voor nieuwe energie

De website www.drechtstedenenergie.nl kreeg een flinke uitbreiding en is weer helemaal actueel. Neem eens een kijkje. Onderaan deze pagina vind je de video van die site.

De Drechtsteden willen energieneutraal worden. Dat doe je niet ‘even’. Voor de eerste jaren ligt de nadruk op loskomen van aardgas (de eerste stappen), duurzame energie opwekken, energie besparen en stoppen met fossiele brandstof (meer elektrische auto’s, schoon openbaar vervoer, vaker op de fiets).

Meer nieuws
Op de site drechtstedenenergie.nl vind je informatie over vier onderwerpen. Wat is het? Ik wil iets doen. Ik wil meer weten. Hoe ver zijn we al?
Op de hoogte blijven? Neem dan een abonnement op de nieuwsbrief.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Politie zoekt getuigen van overval Jupiterlaan

DORDRECHT – De daders van de overval op een woning van een woongroep aan de Jupiterlaan worden rond de 16/17 jaar geschat. Op 6 december om 23.30 uur dwongen twee jongeren met steekwapens een begeleider die het tuinhek wilde afsluiten naar binnen en eisten geld. Zij gingen er met een kistje vandoor in onbekende richting. De politie ontvangt graag meer informatie. De daders waren licht getint en droegen zwarte kleding. Contact opnemen met de politie kan via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Actueel

Parkeerdruk Sterrenburg Noord blijft onder de aandacht

DORDRECHT – De parkeerdruk in onder meer Sterrenburg Noord is vorige week tijdens de Commissievergadering Fysieke Leefomgeving door bewoners onder de politieke aandacht gebracht. Leo Schaap van de bewonersgroep Sterrenburg Noord is tevreden over het verloop van de avond.

Actueel

Woning overvallen in Sterrenburg

DORDRECHT – Op de Jupiterlaan in de wijk Sterrenburg is gisterenavod rond 23.30 een woning overvallen. De politie kwam met meerdere politie-eenheden ter plaatse. Tijdens de zoekactie werd ook een politiehond ingezet. Over de daders is nog niks bekend.