Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Drechtsteden voor nieuwe energie

De website www.drechtstedenenergie.nl kreeg een flinke uitbreiding en is weer helemaal actueel. Neem eens een kijkje. Onderaan deze pagina vind je de video van die site.

De Drechtsteden willen energieneutraal worden. Dat doe je niet ‘even’. Voor de eerste jaren ligt de nadruk op loskomen van aardgas (de eerste stappen), duurzame energie opwekken, energie besparen en stoppen met fossiele brandstof (meer elektrische auto’s, schoon openbaar vervoer, vaker op de fiets).

Meer nieuws
Op de site drechtstedenenergie.nl vind je informatie over vier onderwerpen. Wat is het? Ik wil iets doen. Ik wil meer weten. Hoe ver zijn we al?
Op de hoogte blijven? Neem dan een abonnement op de nieuwsbrief.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer de Viersprong, de Tuin van Sterrenburg, sportaanbod in de zomermaanden en rubrieken over wonen in Sterrenburg en Mijn huisdier en ik. 

Actueel

VIDEO: Gaslekkage in woning

DORDRECHT – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een gaslek aan de Wittenstein in Sterrenburg. De straat werd afgezet en de bewoners moesten hun huis uit. Monteurs van netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren. De brandweer ventileerde de woning. Na ruim een uur konden de bewoners weer hun huis in.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.