Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordtse VanderLaankalender is weer verkrijgbaar

“Na jaren mijn kalender zelf te verkopen in een kraam op winkelcentrum Sterrenburg, wat altijd gezellig is, zal ik dit jaar niet met een kraam staan. Dat vanwege de corona-maatregelen”, zo laat de Sterrenburgse fotograaf John van der Laan weten. Zijn kalender is wel verkrijgbaar.

De Dordtse VanderLaankalender 2021 is te koop bij de Jumbo in Winkelcentrum Sterrenburg. De kalender kost € 10,-. “Meestal heb ik ze zelf ook bij mij”, aldus John, die vaak voorbij komt in zijn wijk.
Vragen over de kalender of aan John? Je kunt ook mailen naar j[email protected] of reageer op zijn facebookpagina https://www.facebook.com/fotolaandruk/.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Scholendans in Sterrenburg

DORDRECHT – De Dordtse Vrijeschool opent het nieuwe schooljaar een dependance in het huidige schoolgebouw van IKC Het Kristal aan de Zuilenburg 68. Het Kristal, dat nu nog twee locaties heeft in Sterrenburg, verhuist na de kerstvakantie alle leerlingen van beide locaties tijdelijk naar het schoolgebouw aan de Eulerlaan. Directeur Inge Ros: “Op onze locatie Heimerstein wordt een nieuw schoolgebouw gebouwd, waar over ongeveer twee jaar al onze leerlingen zullen worden gehuisvest.”

Actueel

Video: Flinke schade na woningbrand

DORDRECHT – De woning aan de Schorpioenstraat in Sterrenburg waar gisteren aan het eind van de middag brand uitbrak, is flink beschadigd. De brandweer had de uitslaande brand vrij snel onder controle. Eén persoon werd vanwege het inademen van rook naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer onderzoekt hoe de brand is ontstaan. (Foto en Video: Thymen Stolk)

Actueel

UPDATE : Woningbrand in Sterrenburg

DORDRECHT – De brandweer werd vanmiddag rond half vijf opgeroepen voor een uitslaande woningbrand aan de Schorpioenstraat in Sterrenburg. De brand woedde op de eerste etage en zolder. Op de begane grond ontstond vooral water- en rookschade. De omliggende woningen werden tijdens de brand uit voorzorg nat gehouden. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle en gaat onderzoek doen naar de oorzaak. Een persoon die rook had ingeademd werd voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. (Foto’s: Thymen Stolk)