Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordtse VanderLaankalender 2018 weer aan de rol

Het is weer zover, voor het twaalfde jaar is het weer gelukt, met een vernieuwde lay-out en op A3 formaat, is de Dordtse VanderLaankalender 2018 weer uit.

”Het formaat is groter, omdat ik al een paar jaar opmerkingen kreeg, “we willen bij de datum kunnen schrijven”, hiermee ben ik aan de slag gegaan, eerst zelf, later met de drukker waar ik al 11 jaar bij zit en alle steun van krijg. Dit jaar is mijn sponsor Drukkerij Van den Berg. Naast dat de lay-out is gewijzigd, is de kwaliteit van de foto´s weer gestegen. De kalender is nu al te koop bij de Bruna in Sterrenburg en de Primera in Crabbehof. Dankzij grote inspanning van de winkeliersvereniging van winkelcentrum Sterrenburg, kan ik u gelukkig mededelen dat ik op zaterdag 18 november, woensdag 29 november, zaterdag 2 december en zaterdag 9 december weer een kraam heb in het winkelcentrum. Op donderdag 14 december sta ik op de kerstmarkt in verpleeghuis de Sterrenlanden”, aldus de Rollende fotograaf, John van der Laan.

Mocht u nog vragen hebben mail gerust naar de Rollende fotograaf johnvanderlaan@upcmail.nl.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

De Meridiaan verzamelt meeste ‘E-waste’

DORDRECHT – Tien basisscholen in de Drechtsteden zamelden in vier weken zoveel mogelijk klein elektronisch afval in. Op basisschool De Meridiaan in Sterrenburg waren de leerlingen het fanatiekst. De school haalde bijna 5.000 apparaten op en is daarmee de grote winnaar van de E-waste Race. De Meridiaan kreeg van wethouder Rik van der Linden de hoofdprijs overhandigd: een geheel verzorgde schoolreis naar NEMO in Amsterdam. Op plek 2 en 3 eindigden Het Kristal (Zuilenburg) en I.B.S. Ikra met respectievelijk 2.643 en 1.203 apparaten. Een geheel Dordts podium dus. In totaal zamelden alle scholen in deze regio maar liefst 12.334 apparaten in. De E-waste Race draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald.

Actueel

Schoolplein14 voor De Driehoek

DORDRECHT – Op basisschool De Driehoek is woensdag een zogenaamde Schoolplein14 feestelijk in gebruik genomen. Captain van het Nederlands Herenvolleybalteam, Jasper Diefenbach, kwam langs om de officiële opening te verrichten. Hij is ook oud-leerling van De Driehoek en één van de initiatiefnemers van de crowdfundingsactie om een Schoolplein14 te realiseren. Lees meer in de weekendeditie van Dordt Centraal.

Actueel

Spoedeisende Hulp-app

DORDRECHT – Patiënten van de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht kunnen vanaf nu alle informatie over hun verblijf op de SEH vinden in een app. Zo kun je op je mobiele telefoon zien hoe lang je bezoek naar verwachting duurt.