Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordtse ouderenbonden: houd uw geheugen fit

Op woensdag 31 oktober organiseren de drie Dordtse ouderenbonden een themabijeenkomst met als titel: Houd uw geheugen fit! Deze bijeenkomst is in De Gravin (Dubbeldam). Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur.

Ouderen wordt regelmatig voorgehouden hoe zij lichaam en onze geest in een goede conditie moeten houden. Professor Erik Scherder zei daarover: “Beweging baat het brein van de wieg tot het graf”. “Maar niet alleen bewegen is voor ons belangrijk. Annemarie Zunderdorp en Miranda Mol, medewerkers van het Parkhuis, zullen ons daar uitgebreid over informeren”, aldus de uitnodiging.
Zie ook de uitnodiging op BUURbook.

Waar ‘De Gravin’ (Gravenhorst), Vijverlaan 1004 in Dubbeldam, te bereiken met buslijn 2, halte Gravenhorst.

Wanneer en hoe laat? Woensdag 31 oktober 2018, van 14.00 uur tot 16.15 uur (de zaal is open vanaf 13.30 uur). Er is een pauze met een kopje koffie of thee.

 

De bijeenkomst wordt deze keer georganiseerd door de Dordtse Seniorenbond. Alle leden, van alle ouderenbonden, zijn welkom!

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO : Fietsster overleden bij ongeluk in Sterrenburg

DORDRECHT – Een 67-jarige fietsster uit Dordrecht is vrijdagochtend bij een ongeluk met een bestelwagen om het leven gekomen in de Dordtse wijk Sterrenburg. Even na tien uur vanmorgen ging het door nog onbekende oorzaak mis op de Galileïlaan bij de oversteekplaats met de Grafelijkheidsweg. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen,maar hulp mocht niet meer baten. De weg was enige tijd afgesloten geweest voor politieonderzoek. De bestuurder van de bestelwagen wordt verhoord. (Foto’s en video: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO: Eerste Kidskaart uitgereikt aan wethouder Heijkoop

DORDRECHT – Het eerste exemplaar van de Kidskaart, bedacht door de leerlingen Sam, Peter, Finn, Rowan en Donny, werd gisterenmiddag uitgereikt aan wethouder Peter Heijkoop. De kaart toont 29 plekken die gratis of bijna gratis zijn waar kinderen kunnen spelen en bewegen. De kaart is bedacht in het kader van de programma’s tegen armoede en laaggeletterdheid. Kinderen die het bijvoorbeeld minder hebben kunnen op deze manier ook leuke activiteiten ondernemen. De bedenkers gaven de kaart in het Biggetjespark in het Sterrenburgpark, één van de plekken op de plattegrond, aan de wethouder. De gratis Kidskaart is te vinden in de Stadswinkel en bij Intree of te downloaden via www.dordrecht.nl of www.geldenzo.nl. (Foto en video: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO: Winkelcentrum Sterrenburg weer open

DORDRECHT – Winkelcentrum Sterrenburg was gisterenmiddag rond half vijf weer vrijgegeven door de hulpdiensten. ‘Helaas is de oorzaak, na grondig onderzoek van de brandweer, niets gevonden’, aldus de Veiligheidsregio ZHZ. Het winkelcentrum werd ontruimd na onwelwording van meerdere personen. Mensen die zich onwel voelden knapten, volgens de VRZHZ, zodra zij in de buitenlucht kwamen snel en goed op.(Foto en video: Thymen Stolk)