Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordt Schoon – doe je mee?

Van 24 maart tot en met 30 maart 2018 is het Dordt Schoon. Dordtenaren steken die week hun handen uit de mouwen, om samen de stad te ontdoen van zwerfvuil. Iedereen kan meedoen aan deze jaarlijkse actie. Jij doet toch ook mee?

Een uurtje helpen op het schoolplein, het sportveld, je eigen straat of het park om de hoek? Dat draagt allemaal bij aan een schonere buurt én beter contact met je buren. Tijdens Dordt Schoon is dit dan ook precies wat er gaat gebeuren. Van 24 maart tot 31 maart gaan Dordtenaren samen aan de slag voor een schone stad.

Lees er alles over op de website van duurzaamheidscentrum Weizigt.

Dordtse Doorpakkers
In Dordrecht zijn ruim 600 Dordtenaren regelmatig actief in het opruimen van zwerfafval. Met elkaar zorgen zij voor een schoner en duurzamer Dordrecht. Deze vrijwillige zwerfafvalopruimers heten Dordtse Doorpakkers. Iedereen kan een Dordtse Doorpakker worden. Of je nu jong of oud bent, veel of weinig tijd hebt. Er is altijd wel een manier om mee te helpen onze stad schoon te houden. Je kunt alleen op pad of juist in een groepje. Doe je ook mee?

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Schrijfcafé in Sterrenburg

DORDRECHT – Met schrijven kun je de diepte ingaan en op avontuur gaan in jezelf. Je kunt onder woorden brengen wat er op dat moment speelt in jou in deze hectische wereld en emoties verwerken. Op woensdag 5 december kun je weer deelnemen aan het maandelijkse Schrijfcafé bij Sanshine Schrijft in Sterrenburg. Sandra Utterijn-Klijnsmit helpt je tijdens deze ontspannen ochtend op weg met diverse simpele schrijfoefeningen. Het intuïtieve, creatieve schrijven kan leiden tot bezinning en reflectie.

Actueel

Gesnapt met Cobra’s

DORDRECHT – Een jongeman is maandagavond met twaalf Cobra’s betrapt. “Die knalt voorlopig niet meer in onze wijk”, aldus de wijkagent van Sterrenburg op Twitter.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Avondfontein is de artistieke naam van deze artistieke foto die René Kamps deze week in Sterrenburg maakte. Ook een mooie foto gemaakt? We zien hem graag binnenkomen via redactie@dordtcentraal.nl, onder vermelding van Lezersfoto.