Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordt Schoon – doe je mee?

Van 24 maart tot en met 30 maart 2018 is het Dordt Schoon. Dordtenaren steken die week hun handen uit de mouwen, om samen de stad te ontdoen van zwerfvuil. Iedereen kan meedoen aan deze jaarlijkse actie. Jij doet toch ook mee?

Een uurtje helpen op het schoolplein, het sportveld, je eigen straat of het park om de hoek? Dat draagt allemaal bij aan een schonere buurt én beter contact met je buren. Tijdens Dordt Schoon is dit dan ook precies wat er gaat gebeuren. Van 24 maart tot 31 maart gaan Dordtenaren samen aan de slag voor een schone stad.

Lees er alles over op de website van duurzaamheidscentrum Weizigt.

Dordtse Doorpakkers
In Dordrecht zijn ruim 600 Dordtenaren regelmatig actief in het opruimen van zwerfafval. Met elkaar zorgen zij voor een schoner en duurzamer Dordrecht. Deze vrijwillige zwerfafvalopruimers heten Dordtse Doorpakkers. Iedereen kan een Dordtse Doorpakker worden. Of je nu jong of oud bent, veel of weinig tijd hebt. Er is altijd wel een manier om mee te helpen onze stad schoon te houden. Je kunt alleen op pad of juist in een groepje. Doe je ook mee?

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Vergeefse zoektocht naar sleutels in ondergrondse container

DORDRECHT – Een man die vanmiddag zijn afval wilde weggooien in een ondergrondse container aan de Blaauwweg in Sterrenburg gooide per ongeluk ook zijn autosleutels mee. Hij ging er zelf naar op zoek, maar helaas zonder resultaat.

Actueel

Wieldrecht in actie voor Sara

DORDRECHT – Met een benefietdag vol activiteiten willen vrijwilligers van voetbalvereniging Wieldrecht op zaterdag 25 augustus zo veel mogelijk geld ophalen voor Stichting Voor Sara. Dat geld is hard nodig om een behandeling te vinden voor de tot nu toe ongeneeslijke spierziekte MDC1A, waar de Dordtse peuter Sara (3) aan lijdt.

Actueel

Bewoner dreigt huis in brand te steken

DORDRECHT – Een bewoner van het Polluxhof is dinsdagmiddag meegenomen naar het politiebureau. De man wilde aan zijn woning in brand steken. Op dat moment was er een kind aanwezig in het huis.