Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordt Schoon – doe je mee?

Van 24 maart tot en met 30 maart 2018 is het Dordt Schoon. Dordtenaren steken die week hun handen uit de mouwen, om samen de stad te ontdoen van zwerfvuil. Iedereen kan meedoen aan deze jaarlijkse actie. Jij doet toch ook mee?

Een uurtje helpen op het schoolplein, het sportveld, je eigen straat of het park om de hoek? Dat draagt allemaal bij aan een schonere buurt én beter contact met je buren. Tijdens Dordt Schoon is dit dan ook precies wat er gaat gebeuren. Van 24 maart tot 31 maart gaan Dordtenaren samen aan de slag voor een schone stad.

Lees er alles over op de website van duurzaamheidscentrum Weizigt.

Dordtse Doorpakkers
In Dordrecht zijn ruim 600 Dordtenaren regelmatig actief in het opruimen van zwerfafval. Met elkaar zorgen zij voor een schoner en duurzamer Dordrecht. Deze vrijwillige zwerfafvalopruimers heten Dordtse Doorpakkers. Iedereen kan een Dordtse Doorpakker worden. Of je nu jong of oud bent, veel of weinig tijd hebt. Er is altijd wel een manier om mee te helpen onze stad schoon te houden. Je kunt alleen op pad of juist in een groepje. Doe je ook mee?

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Dubbele regenbogen en prachtige zonsondergangen. Er was donderdagavond veel moois te zien voor wie er oog voor had. Kim Blokvoort stuurde deze foto. “Door zus Miranda gemaakt in Sterrenburg na de regenbui met het voorspelde Saharazand. Ik vond de foto te mooi om niet te delen!” We zijn het met je eens, Kim.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – ‘De waterspeelplaats in het Sterrenburgpark begint al aardig vorm te krijgen’, constateerde Dave Jansen zaterdag. Hij stuurde deze foto ter illustratie mee.

Actueel

VIDEO: E-wheels blijft rijden naast Wijkhopper

Wethouder Peter Heijkoop gaf maandag 15 april het startsein voor de Wijkhopper: een elektrisch voertuig voor korte ritten in de wijk Sterrenburg. Ook de elektrische wagens van e-wheels blijven in Sterrenburg rijden.