Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dertig dagen gezonder start 1 maart

Over wat gezond is, kunnen we heel lang praten. Maar over wat voor jou gezonder is, hoef je vast niet lang na te denken. Dat weet je wel. Maar… weten is nog geen doen..?! Durf jij je aan te melden?

Door een maand lang een gezonde uitdaging vol te houden, wordt het makkelijker dat ook in de toekomst te blijven doen. Dat blijkt ook uit onderzoek.
Daarom helpen we jou om samen met heel veel anderen in maart in actie te komen voor jouw gezondheid. Dat is veel leuker en het werkt echt.
Kies een uitdaging en meld je direct gratis aan!

Alleen of samen met anderen meedoen
Meedoen kan in je eentje of (wel zo leuk) samen met anderen: collega’s, sportmaten, buren, vrienden of gezin. Aanmelden kost je niets.
Vlak voor de start en tijdens de actie ontvang je twee keer per week een nieuwsbrief met tips om je uitdaging vol te houden.
Op de Facebookpagina van 30dagengezonder vind je nuttige tips en kun je in contact komen met andere deelnemers.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Eerste heipalen voor uitbreiding winkelcentrum de grond in

DORDRECHT – Na de sloopwerkzaamheden is het bij Winkelcentrum Sterrenburg nu tijd voor nieuwbouw. Inmiddels zijn de eerste heipalen de grond in gegaan voor de uitbreiding van het winkelcentrum, waarin de Jumbo Foodmarkt zich zal gaan vestigen. Het bestaande deel van het winkelcentrum krijgt een flinke opfrisbeurt. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Duiker in Zeedijk start van Project Waterkraan

DORDRECHT – Schoon water in vijvers en sloten van Sterrenburg tot aan het Wantij: dat is het doel van het Project Waterkraan. Het project is een samenwerking tussen het waterschap Hollandse Delta en de gemeente. Binnenkort tekenen zij een convenant voor de uitvoering die waarschijnlijk enkele jaren gaat duren. De doorbraak van de Zeedijk op de hoek van de Schenkeldijk en Oude Veerweg is het startpunt van het project. Hier wordt momenteel een grote duiker gemaakt die het water vanaf de Nieuwe Merwede gemakkelijker naar het Wantij kan leiden. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Xavi (7) houdt de buurt schoon

DORDRECHT – Xavi Bruijs uit Sterrenburg is net zeven jaar oud geworden, maar is nu al erg betrokken bij zijn woon- en leefomgeving. “Bijna iedere dag trekt hij er met vuilniszak en afvalgrijper op uit om troep op te ruimen in de buurt”, vertelt zijn moeder Fiona. “Vaak samen met zijn opa. Het is ongelofelijk wat ze iedere dag weer verzamelen!” Natuurlijk komen deze Dordtse Doorpakkers ook in actie tijdens Dordt Schoon, de stadsbrede opruimweek van 20 tot en met 27 maart. Wie mee wil doen, kan opruimmateriaal ophalen bij Weizigt, na aanmelding via [email protected] Meer info op www.weizigt.nl.