Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Sportboulevard Dordrecht: de AQUAGAMES

Het eerste AquActief evenement in de Sportboulevard Dordrecht – de AQUAGAMES – staat gepland op 5 januari 2018. In drie sessies van 2 uur kunnen jonge inwoners van Dordrecht een watercircuit doen met onderdelen als een waterstormbaan, ijsongeval, auto te water, snorkelen, waterpolospel en een redding uit een gezonken cabine. Voor meer informatie kan je terecht op de website.

AquaActief zet zich in voor zelfredzaamheid in het water en voor het plezierig bezig zijn op, in en rond het water. Door de subsidie van het Havenbedrijf Rotterdam kan er een goede start gemaakt worden.
Zo zijn er clinics verzorgd over waterveiligheid voor kaderleden van waterverenigingen en voor kinderen van de Sportbond. Ook worden gesprekken gevoerd over een MBO-opleiding en over ‘natte gymlessen’ op basisscholen. Er is een goede samenwerking ontstaan tussen de waterverenigingen onderling en er is de website www.aquactief.nl waarop je kunt zien wat er te doen is en welke evenementen en activiteiten er zijn.

AquaGames – doe mee!
De Dordtse reddingsbrigade verzorgt een spetterende Rescue Dive voor Redders. Teams van 4 personen kunnen met en tegen elkaar strijden om de bokaal van Redteam 2018: redden uit een gezonken autocabine, redding bij een ijsongeval, racen over de waterstormbaan. Zelf proberen kan ook. Hoe is het om jezelf te bevrijden uit een auto te water..? Inschrijven van een team kan via de website.

Kom dus ook op vrijdag 5 januari naar de Sportboulevard om te kijken en genieten, of en neem actief deel (individueel of als team) aan deze leuke en uitdagende activiteiten.


(klik op de folder voor een groter formaat)

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Vrouw (78) overvallen in woning

DORDRECHT – Een 78-jarige vrouw is slachtoffer geworden van een overval. Minimaal twee mannen kwamen in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 maart binnen in haar woning aan de Toutenburg in Dordrecht.

Politieberichten

Agenten komen naar winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – In winkelcentrum Sterrenburg start de politie binnenkort met een pop-up politiebureau. Regelmatig zullen er agenten aanwezig zijn om zich voor te stellen aan het winkelende publiek.

Actueel

VIDEO : Kinderen bakken pannenkoeken voor bewoners De Sterrenlanden

DORDRECHT – Op heel veel plekken in het land werden vrijdag pannenkoeken gebakken en gegeten. Het was namelijk voor de twaalfde keer Nationale Pannenkoekendag.