Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Sportboulevard Dordrecht: de AQUAGAMES

Het eerste AquActief evenement in de Sportboulevard Dordrecht – de AQUAGAMES – staat gepland op 5 januari 2018. In drie sessies van 2 uur kunnen jonge inwoners van Dordrecht een watercircuit doen met onderdelen als een waterstormbaan, ijsongeval, auto te water, snorkelen, waterpolospel en een redding uit een gezonken cabine. Voor meer informatie kan je terecht op de website.

AquaActief zet zich in voor zelfredzaamheid in het water en voor het plezierig bezig zijn op, in en rond het water. Door de subsidie van het Havenbedrijf Rotterdam kan er een goede start gemaakt worden.
Zo zijn er clinics verzorgd over waterveiligheid voor kaderleden van waterverenigingen en voor kinderen van de Sportbond. Ook worden gesprekken gevoerd over een MBO-opleiding en over ‘natte gymlessen’ op basisscholen. Er is een goede samenwerking ontstaan tussen de waterverenigingen onderling en er is de website www.aquactief.nl waarop je kunt zien wat er te doen is en welke evenementen en activiteiten er zijn.

AquaGames – doe mee!
De Dordtse reddingsbrigade verzorgt een spetterende Rescue Dive voor Redders. Teams van 4 personen kunnen met en tegen elkaar strijden om de bokaal van Redteam 2018: redden uit een gezonken autocabine, redding bij een ijsongeval, racen over de waterstormbaan. Zelf proberen kan ook. Hoe is het om jezelf te bevrijden uit een auto te water..? Inschrijven van een team kan via de website.

Kom dus ook op vrijdag 5 januari naar de Sportboulevard om te kijken en genieten, of en neem actief deel (individueel of als team) aan deze leuke en uitdagende activiteiten.


(klik op de folder voor een groter formaat)

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Politie zoekt getuigen van overval Jupiterlaan

DORDRECHT – De daders van de overval op een woning van een woongroep aan de Jupiterlaan worden rond de 16/17 jaar geschat. Op 6 december om 23.30 uur dwongen twee jongeren met steekwapens een begeleider die het tuinhek wilde afsluiten naar binnen en eisten geld. Zij gingen er met een kistje vandoor in onbekende richting. De politie ontvangt graag meer informatie. De daders waren licht getint en droegen zwarte kleding. Contact opnemen met de politie kan via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Actueel

Parkeerdruk Sterrenburg Noord blijft onder de aandacht

DORDRECHT – De parkeerdruk in onder meer Sterrenburg Noord is vorige week tijdens de Commissievergadering Fysieke Leefomgeving door bewoners onder de politieke aandacht gebracht. Leo Schaap van de bewonersgroep Sterrenburg Noord is tevreden over het verloop van de avond.

Actueel

Woning overvallen in Sterrenburg

DORDRECHT – Op de Jupiterlaan in de wijk Sterrenburg is gisterenavod rond 23.30 een woning overvallen. De politie kwam met meerdere politie-eenheden ter plaatse. Tijdens de zoekactie werd ook een politiehond ingezet. Over de daders is nog niks bekend.