Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Sportboulevard Dordrecht: de AQUAGAMES

Het eerste AquActief evenement in de Sportboulevard Dordrecht – de AQUAGAMES – staat gepland op 5 januari 2018. In drie sessies van 2 uur kunnen jonge inwoners van Dordrecht een watercircuit doen met onderdelen als een waterstormbaan, ijsongeval, auto te water, snorkelen, waterpolospel en een redding uit een gezonken cabine. Voor meer informatie kan je terecht op de website.

AquaActief zet zich in voor zelfredzaamheid in het water en voor het plezierig bezig zijn op, in en rond het water. Door de subsidie van het Havenbedrijf Rotterdam kan er een goede start gemaakt worden.
Zo zijn er clinics verzorgd over waterveiligheid voor kaderleden van waterverenigingen en voor kinderen van de Sportbond. Ook worden gesprekken gevoerd over een MBO-opleiding en over ‘natte gymlessen’ op basisscholen. Er is een goede samenwerking ontstaan tussen de waterverenigingen onderling en er is de website www.aquactief.nl waarop je kunt zien wat er te doen is en welke evenementen en activiteiten er zijn.

AquaGames – doe mee!
De Dordtse reddingsbrigade verzorgt een spetterende Rescue Dive voor Redders. Teams van 4 personen kunnen met en tegen elkaar strijden om de bokaal van Redteam 2018: redden uit een gezonken autocabine, redding bij een ijsongeval, racen over de waterstormbaan. Zelf proberen kan ook. Hoe is het om jezelf te bevrijden uit een auto te water..? Inschrijven van een team kan via de website.

Kom dus ook op vrijdag 5 januari naar de Sportboulevard om te kijken en genieten, of en neem actief deel (individueel of als team) aan deze leuke en uitdagende activiteiten.


(klik op de folder voor een groter formaat)

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO : Fietsster overleden bij ongeluk in Sterrenburg

DORDRECHT – Een 67-jarige fietsster uit Dordrecht is vrijdagochtend bij een ongeluk met een bestelwagen om het leven gekomen in de Dordtse wijk Sterrenburg. Even na tien uur vanmorgen ging het door nog onbekende oorzaak mis op de Galileïlaan bij de oversteekplaats met de Grafelijkheidsweg. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen,maar hulp mocht niet meer baten. De weg was enige tijd afgesloten geweest voor politieonderzoek. De bestuurder van de bestelwagen wordt verhoord. (Foto’s en video: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO: Eerste Kidskaart uitgereikt aan wethouder Heijkoop

DORDRECHT – Het eerste exemplaar van de Kidskaart, bedacht door de leerlingen Sam, Peter, Finn, Rowan en Donny, werd gisterenmiddag uitgereikt aan wethouder Peter Heijkoop. De kaart toont 29 plekken die gratis of bijna gratis zijn waar kinderen kunnen spelen en bewegen. De kaart is bedacht in het kader van de programma’s tegen armoede en laaggeletterdheid. Kinderen die het bijvoorbeeld minder hebben kunnen op deze manier ook leuke activiteiten ondernemen. De bedenkers gaven de kaart in het Biggetjespark in het Sterrenburgpark, één van de plekken op de plattegrond, aan de wethouder. De gratis Kidskaart is te vinden in de Stadswinkel en bij Intree of te downloaden via www.dordrecht.nl of www.geldenzo.nl. (Foto en video: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO: Winkelcentrum Sterrenburg weer open

DORDRECHT – Winkelcentrum Sterrenburg was gisterenmiddag rond half vijf weer vrijgegeven door de hulpdiensten. ‘Helaas is de oorzaak, na grondig onderzoek van de brandweer, niets gevonden’, aldus de Veiligheidsregio ZHZ. Het winkelcentrum werd ontruimd na onwelwording van meerdere personen. Mensen die zich onwel voelden knapten, volgens de VRZHZ, zodra zij in de buitenlucht kwamen snel en goed op.(Foto en video: Thymen Stolk)