Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Sportboulevard Dordrecht: de AQUAGAMES

Het eerste AquActief evenement in de Sportboulevard Dordrecht – de AQUAGAMES – staat gepland op 5 januari 2018. In drie sessies van 2 uur kunnen jonge inwoners van Dordrecht een watercircuit doen met onderdelen als een waterstormbaan, ijsongeval, auto te water, snorkelen, waterpolospel en een redding uit een gezonken cabine. Voor meer informatie kan je terecht op de website.

AquaActief zet zich in voor zelfredzaamheid in het water en voor het plezierig bezig zijn op, in en rond het water. Door de subsidie van het Havenbedrijf Rotterdam kan er een goede start gemaakt worden.
Zo zijn er clinics verzorgd over waterveiligheid voor kaderleden van waterverenigingen en voor kinderen van de Sportbond. Ook worden gesprekken gevoerd over een MBO-opleiding en over ‘natte gymlessen’ op basisscholen. Er is een goede samenwerking ontstaan tussen de waterverenigingen onderling en er is de website www.aquactief.nl waarop je kunt zien wat er te doen is en welke evenementen en activiteiten er zijn.

AquaGames – doe mee!
De Dordtse reddingsbrigade verzorgt een spetterende Rescue Dive voor Redders. Teams van 4 personen kunnen met en tegen elkaar strijden om de bokaal van Redteam 2018: redden uit een gezonken autocabine, redding bij een ijsongeval, racen over de waterstormbaan. Zelf proberen kan ook. Hoe is het om jezelf te bevrijden uit een auto te water..? Inschrijven van een team kan via de website.

Kom dus ook op vrijdag 5 januari naar de Sportboulevard om te kijken en genieten, of en neem actief deel (individueel of als team) aan deze leuke en uitdagende activiteiten.


(klik op de folder voor een groter formaat)

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dordt feliciteert Dordtenaren met Dordt

DORDRECHT – In het straatbeeld, zoals hier langs de Leeuwstraat, is het nu ook duidelijk: Dordrecht viert dit jaar haar 800e verjaardag. Dat wordt het hele jaar gevierd. Met een speciale editie van Big Rivers, een internationale tentoonstelling van Dordrechts bekendste kunstenaar Albert Cuyp in het Dordrechts Museum en tal  van activiteiten op het gebied van sport, cultuur en in het onderwijs, verspreid over de stad. Op dordrecht800.nl is de activiteitenagenda te vinden. Deze wordt de komende tijd nog verder aangevuld.

Actueel

Autobranden in de wijk Sterrenburg

DORDRECHT – In de nacht van 1 op 2 januari is Sterrenburg wederom opgeschrikt door twee autobranden. Deze keer was het raak aan de Sandenburg en de Walenburg. De brandweer die snel ter plaatse was, kon niks anders meer doen dan blussen. Beide auto’s liepen flinke schade op. De politie onderzoekt de autobranden en kijkt of er verbanden zijn met de andere autobranden in Dordrecht.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Jan van der Pas uit Sterrenburg maakte deze bijzondere foto zondag aan het eind van de middag in de Dordtse polder. ‘Wat is de natuur toch mooi’, schrijft hij erbij. Ook een mooie foto gemaakt? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl!