Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Creatief Leven: Nieuwe aanpak van eenzaamheid in Dordrecht

Je Bent Niet alleen Creatief Leven aanpak eenzaamheid

Creatief Leven is een initiatief van MEE Buurtwerk Oost. Het programma is bedoeld voor iedereen die weleens eenzaam is, zowel jong als oud. Centraal staat het zelf creatief aan de slag gaan met gevoelens van eenzaamheid.

Inhoud bijeenkomsten

Tijdens acht bijeenkomsten maak je een positieve omslag in je leven door op zoek te gaan naar je eigen waarden, interesses en vaardigheden. Je wordt gecoacht door een specialist eenzaamheid. Op een creatieve manier, met eenvoudige opdrachten, leer je je gevoelens van eenzaamheid zelf aan te pakken. Het programma is geschikt voor een ieder die zich in een van de volgende uitspraken herkent:

  • “Ik voel me vaak eenzaam”
  • “Ik voel me een buitenstaander”
  • “Ik voel me zo vaak leeg”
  • “Ik zou wel wat meer of andere contacten willen”

Werkboek Creatief Leven

Er wordt gewerkt met het werkboek Creatief Leven. De opdrachten voer je zowel thuis als tijdens de bijeenkomsten uit. Hierbij krijg je begeleiding van een specialist eenzaamheid. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Zelfbewust zijn, keuzes maken, aanpakken van je plannen
  • Gehoor geven aan je eigen wensen of behoeften
  • Meer initiatief durven nemen door het ontwikkelen van zelfvertrouwen

Samenwerking met WALK FOR (F)IT

Daarnaast wordt er onder begeleiding van WALK FOR (F)IT een half uur met elkaar gewandeld en oefeningen gedaan. Alle leeftijden en niveaus kunnen hieraan meedoen. Ook ontvang je tips over voeding, leefstijl en houding.

Walk for fit

Meer informatie

  • Locatie: Cultureel Centrum Sterrenburg, Dalmeyerplein 10, 3318 CB, Dordrecht.
  • Kosten: 75 euro per persoon, inclusief koffie of thee, werkboek Creatief Leven, materiaal voor de bijeenkomsten en trainingen van WALK FOR (F)IT.
  • Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Viveca Chatlein via 078-654 97 47 of viveca.chatlein@meedrechtsteden.nl.

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

De Meridiaan verzamelt meeste ‘E-waste’

DORDRECHT – Tien basisscholen in de Drechtsteden zamelden in vier weken zoveel mogelijk klein elektronisch afval in. Op basisschool De Meridiaan in Sterrenburg waren de leerlingen het fanatiekst. De school haalde bijna 5.000 apparaten op en is daarmee de grote winnaar van de E-waste Race. De Meridiaan kreeg van wethouder Rik van der Linden de hoofdprijs overhandigd: een geheel verzorgde schoolreis naar NEMO in Amsterdam. Op plek 2 en 3 eindigden Het Kristal (Zuilenburg) en I.B.S. Ikra met respectievelijk 2.643 en 1.203 apparaten. Een geheel Dordts podium dus. In totaal zamelden alle scholen in deze regio maar liefst 12.334 apparaten in. De E-waste Race draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald.

Actueel

Schoolplein14 voor De Driehoek

DORDRECHT – Op basisschool De Driehoek is woensdag een zogenaamde Schoolplein14 feestelijk in gebruik genomen. Captain van het Nederlands Herenvolleybalteam, Jasper Diefenbach, kwam langs om de officiële opening te verrichten. Hij is ook oud-leerling van De Driehoek en één van de initiatiefnemers van de crowdfundingsactie om een Schoolplein14 te realiseren. Lees meer in de weekendeditie van Dordt Centraal.

Actueel

Spoedeisende Hulp-app

DORDRECHT – Patiënten van de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht kunnen vanaf nu alle informatie over hun verblijf op de SEH vinden in een app. Zo kun je op je mobiele telefoon zien hoe lang je bezoek naar verwachting duurt.