Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Container te lang of te vroeg buiten? Dan riskeer je een boete

Ben jij ook zo iemand die de afvalcontainer altijd ruim op tijd buiten zet? Handhaving controleert hierop. Wij krijgen regelmatig klachten over afvalcontainers die lang langs de openbare weg of op containerverzamelplaatsen blijven staan. Dit kan overlast veroorzaken voor de omgeving. De kliko’s nemen parkeerplek in beslag en ze hebben aantrekkingskracht op dieren, die het afval weer verspreiden. Dus…

Nu vraag u zich vast af hoe laat de container de straat op mag. Volgens de regels uit de gemeentelijke Afvalstoffenverordening moet een container op de dag dat deze wordt geleegd uiterlijk half acht ‘s ochtends aan de weg staan en voor 19.00 uur weer binnen zijn gehaald. Het is toegestaan om het de avond voor de ophaaldag na 22.00 uur aan de weg te zetten.

Wie zijn of haar container te lang buiten laat staan, kan rekenen op een waarschuwing of erger, een geldboete. Die boete is flink: je betaalt minimaal € 95,- plus 9 euro administratiekosten.

Maar het mooiste voor je straat en buurt is natuurlijk als iedereen gewoon de container op de juiste tijd aan de weg zet en weer op tijd binnenhaalt.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Jonge boompjes gesloopt in Sterrenburgpark

DORDRECHT – In het Sterrenburgpark zijn afgelopen weekend acht recent geplante boompjes vernield. Ze stonden bij de nieuwe speelvijver. De wijkagent roept mensen die iets gezien hebben op zich te melden bij de politie.

Actueel

Man gewond na val van dak in Sterrenburg

DORDRECHT – Een bewoner van de Pijnenburg in Sterrenburg is vrijdagochtend gewond geraakt bij een val van zijn dak. Meerdere ambulances en brandweer kwamen ter plaatse. De man werd met behulp van een ladderwagen van de brandweer vanaf een balkon naar beneden gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. Onderweg naar de melding kreeg de ladderwagen van de Dordtse brandweer pech. Brandweereenheden uit Zwijndrecht en Papendrecht schoten daarna te hulp. Het slachtoffer was aanspreekbaar. Over zijn toestand is verder nog niets bekend. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Toezicht tussenschoolse opvang met drone? 1 april!

DORDRECHT – Aardig wat ouders en leerlingen van Jenaplanschool De Driehoek gingen er vandaag met boter en suiker in. De basisschool in Sterrenburg heeft veel moeite om het rooster voor de tussenschoolse opvang rond te krijgen met vrijwilligers. Volgend schooljaar stapt de basisschool over op andere lestijden, waarmee dat probleem wordt ondervangen. Maar tot de zomervakantie werd een noodoplossing bedacht: toezicht met een drone. Vandaag werd de online demonstratie gegeven. Inderdaad, een gevalletje 1 april.