Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Coming-outdag in Dordrecht

Woensdag 11 oktober 2017 hangt Dordrecht de regenboogvlag uit voor Coming-outdag. Op die manier wil Dordrecht, samen met andere gemeenten in Nederland, laten zien: Je mag zijn wie je bent en je mag houden van wie je wilt. Niet alleen op Coming-outdag, maar het hele jaar door.

Op verschillende plekken in de stad zie je op 11 oktober de regenboogvlag hangen. Een aantal scholen, de politie, gemeentelijke bedrijven, Sociale Wijkteams en zorginstellingen vlaggen mee. Om 9.45 uur geeft wethouder Karin Lambrechts het startsein voor het hijsen van de regenboogvlaggen op het Otto Dickeplein. Daar is vanaf 9.30 uur een ontbijt met jongere en oudere lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders.

Tour d’Amour Op donderdag 12 oktober organiseert ContourdeTwern de Tour d’Amour in wijkcentrum De Gravin in Dubbeldam. Eveline van de Putte gaat daar in gesprek over haar boek ‘Stormachtig Stil’, een bundeling van levensverhalen van roze ouderen.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Vrouw (78) overvallen in woning

DORDRECHT – Een 78-jarige vrouw is slachtoffer geworden van een overval. Minimaal twee mannen kwamen in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 maart binnen in haar woning aan de Toutenburg in Dordrecht.

Politieberichten

Agenten komen naar winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – In winkelcentrum Sterrenburg start de politie binnenkort met een pop-up politiebureau. Regelmatig zullen er agenten aanwezig zijn om zich voor te stellen aan het winkelende publiek.

Actueel

VIDEO : Kinderen bakken pannenkoeken voor bewoners De Sterrenlanden

DORDRECHT – Op heel veel plekken in het land werden vrijdag pannenkoeken gebakken en gegeten. Het was namelijk voor de twaalfde keer Nationale Pannenkoekendag.