Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Buurttafel 3318 zet zich in voor de buurt

“We zijn een beheergroep gestart: Buurttafel 3318. Daarin willen we ons samen inzetten voor onze buurt. De leefbaarheid rond onze woningen staat centraal. Graag vertellen we wat onze plannen en ideeën zijn.”

Bewoners van Castorstraat en Keplerweg maakten zich zorgen over de komst van Doorstart. Dat is een project van het Leger des Heils om mensen te ondersteunen met huisvesting en aandacht, zodat ze straks weer zelfstandig kunnen wonen. Deze groep bewoners uit de buurt kwam in gesprek met Trivire, gemeente, Leger des Heils en Buurtwerk Dordrecht. Uit dat gesprek groeide de samenwerking in een beheergroep: Buurttafel 3318.

Waar zetten we ons voor in?
De visie van de beheergroep is: Goed samen wonen, samen leven. Dit doen we op een manier die aansluit bij hoe dingen nu gaan in onze buurt. We lopen elkaars deur niet plat, maar we kijken naar elkaar om en staan voor elkaar klaar als dat nodig is.
We zetten ons in voor een rustige buurt met een goede leefbaarheid. De beheergroep volgt dus de ontwikkelingen in ons blok en we delen die met elkaar.

Goed te weten
Bewoners uit de buurt en vertegenwoordigers van diverse organisaties treffen elkaar aan de buurttafel. Samen bepalen zij de rollen. Voorzitter is iemand van de bewonersgroep, Monique Huisman. Ze maken een actielijst na ieder overleg. Partijen aan tafel zijn: buurtbewoners, Leger des Heils, Buurtwerk, Trivire, Syndion en gemeente. Zo nodig gaat er een uitnodiging naar wijkagent of Handhaving. Ook organisaties in de buurt kunnen worden uitgenodigd.

Contact opnemen kan via de mail, buurttafel3318@gmail.com.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Open huis activiteitencentrum Overweg  

DORDRECHT – Activiteitencentrum Overweg in Dordrecht opent maandag 10 juni van 09.30 tot 11.30 uur zijn deuren voor een open huis. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om kennis te maken met de activiteiten en faciliteiten die het centrum heeft voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, een lichamelijke beperking of een verstandelijke beperking. Het centrum is gevestigd aan de Prattenburg 80 in Sterrenburg.

Actueel

Prijs voor vernieuwd winkelcentrum in Sterrenburg

DORDRECHT – De vernieuwing van Full Service Center Sterrenburg, ingediend door eigenaar Wereldhave, Jumbo Foodmarkt Dordrecht, Gemeente Dordrecht en ontwikkelaar NEOO, is door een vakjury uitgeroepen tot beste multifunctionele (centrum)ontwikkeling van 2024.(Archieffoto: Stolk Fotografie)

Actueel

Flinke schade bij aanrijding in Sterrenburg

DORDRECHT – Op de Copernicusweg in Sterrenburg zijn vanmiddag bij de afrit van de N3 twee personenauto’s met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder die vanaf de N3 kwam en moest stoppen voor de haaientanden zag vermoedelijk de andere auto, bestuurd door een vrouw, over het hoofd. Het gevolg was een flinke klapper. De bestuurster werd nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Beide wagens zijn met flinke schade weggetakeld. (Foto’s: Stolk Fotografie)