Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Buurttafel 3318 zet zich in voor de buurt

“We zijn een beheergroep gestart: Buurttafel 3318. Daarin willen we ons samen inzetten voor onze buurt. De leefbaarheid rond onze woningen staat centraal. Graag vertellen we wat onze plannen en ideeën zijn.”

Bewoners van Castorstraat en Keplerweg maakten zich zorgen over de komst van Doorstart. Dat is een project van het Leger des Heils om mensen te ondersteunen met huisvesting en aandacht, zodat ze straks weer zelfstandig kunnen wonen. Deze groep bewoners uit de buurt kwam in gesprek met Trivire, gemeente, Leger des Heils en Buurtwerk Dordrecht. Uit dat gesprek groeide de samenwerking in een beheergroep: Buurttafel 3318.

Waar zetten we ons voor in?
De visie van de beheergroep is: Goed samen wonen, samen leven. Dit doen we op een manier die aansluit bij hoe dingen nu gaan in onze buurt. We lopen elkaars deur niet plat, maar we kijken naar elkaar om en staan voor elkaar klaar als dat nodig is.
We zetten ons in voor een rustige buurt met een goede leefbaarheid. De beheergroep volgt dus de ontwikkelingen in ons blok en we delen die met elkaar.

Goed te weten
Bewoners uit de buurt en vertegenwoordigers van diverse organisaties treffen elkaar aan de buurttafel. Samen bepalen zij de rollen. Voorzitter is iemand van de bewonersgroep, Monique Huisman. Ze maken een actielijst na ieder overleg. Partijen aan tafel zijn: buurtbewoners, Leger des Heils, Buurtwerk, Trivire, Syndion en gemeente. Zo nodig gaat er een uitnodiging naar wijkagent of Handhaving. Ook organisaties in de buurt kunnen worden uitgenodigd.

Contact opnemen kan via de mail, buurttafel3318@gmail.com.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Renovatie en verduurzaming flats Kapteynweg en Sitterstraat van start

DORDRECHT – Aan de Kapteynweg en De Sitterstraat in Sterrenburg is de renovatie van 252 woningen, verdeeld over vier flatgebouwen, officieel gestart. Met deze ingrijpende ‘upgrade’ wil woningcorporatie Trivire de woningen klaar maken voor de toekomst, door ze energiezuiniger en comfortabeler te maken. Bouwend projectontwikkelaar VORM voert de renovatie in opdracht van Trivire uit. Woensdag gaven Trivire, de bewoners, wethouder Tanja de Jonge (Duurzaamheid) en VORM het feestelijke startsein voor de renovatie.

Actueel

Leerlingen De Repelaer laten cliënten Nova verhalen beleven

DORDRECHT – De kinderen van basisschool De Repelaer (H3O) en de ‘overburen’ van Nova (Gemiva-SVG Groep) aan de Eddingtonweg in Sterrenburg komen regelmatig bij elkaar over de vloer. Over en weer is dat zeer leerzaam, vertelt Paul Schellekens, bouwcoördinator op De Repelaer. Dat gold zeker ook voor de Kinderboekenweek-activiteit die vorige week plaatsvond. Lees het hele verhaal in de Dordt Centraal van deze week! Ook online te lezen!

Actueel

Lezersfoto: Prima uitzicht

DORDRECHT – Dit is het uitzicht dat Willy Mahabiersing heeft vanuit de Octant-flat in Sterrenburg. Niet …