Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

 Buro Happy maakt al 10 jaar kinderen sterker!

Kinderen  worden sterker in hun zelfvertrouwen, sterker in omgang met klasgenootjes, sterker in het aangeven van grenzen en sterker tegen pesten.                                                                       

Deze week is het de week tegen pesten.  Een aantal kinderen in de praktijk van Buro Happy laat zien hoe erg je gebukt kunt gaan onder pestgedrag. Gelukkig is er ook iets aan te doen.

Pesten komt heel vaak voor. Veel  kinderen die gepest worden, praten er vaak niet over met hun ouders of leerkracht. Uit schaamte of angst dat het erger wordt. Daarom is aan de ouders van Wendy gevraagd of ze het goed vinden om hun verhaal te delen met anderen. Zodat kinderen zien dat praten echt helpt!

De moeder van Wendy vertelt:                                                                                                              “Onze dochter was een zeer opgewek t, sociaal en innemend persoon die graag onder de mensen is. Ze draagt het liefst iedereen een warm hart toe. In het tweede jaar van het middelbare onderwijs veranderde zij in een stil, niet opvallend persoon en was erg op zichzelf. Mijn dochter kreeg een enorm geïsoleerd leven. Dat vonden wij raar. Ik kreeg het gevoel dat er meer speelde dan dat ze zei, ook al probeerden we alles thuis bespreekbaar te maken.

Ik voelde me radeloos en toen kwam er een moment dat mijn dochter het zelf ook niet meer aan kon op school. Ze had zich lang groot gehouden maar kon niet meer en brak in tranen uit. Ze vertelde hele nare negatieve verhalen over school en hoe klasgenoten met haar omgingen.

Ik ben toen gaan speuren op het internet op pesten op school.  Ik was er klaar mee dat het zo maar kan gebeuren dat kinderen elkaar het leven zo zuur kunnen maken. En waarom?

Zo kwam ik bij de website van Buro Happy terecht. De website sprak mij erg aan. Er stond een verhaal op van een moeder die een gelijk soort probleem had waar ik me in kon vinden. Ik heb trainer Annelies een mailtje gezonden met ons verhaal, en zij belde mij direct terug om te vertellen dat mijn ongerustheid niet voor niets was. Mijn dochter werd gepest  in de vorm van buitensluiten. Ons probleem werd erkend en Annelies gaf aan dat ze ons graag wilde helpen. Bij de eerste afspraak was mijn dochter nog argwanend want het is natuurlijk niet fijn als jij als gepeste hulp moet zoeken terwijl de pesters “leuk” doorleven en zij eigenlijk degenen zijn die hulp moeten krijgen. Helaas is de wereld oneerlijk verdeeld in deze.

Na een eerste gesprek  bij Buro Happy                                                                                                      zag Wendy nu ook zelf in dat ze inderdaad gepest werd. Dat was hard. Mijn dochter dacht steeds dat het alleen maar aan haarzelf lag. Zij zag niet in dat dit gedrag van haar klasgenoten onder pesten viel. Bij Buro Happy ging zij in gesprek met  Annelies en op wonderbaarlijke wijze maakte zij enorme sprongen in haar ontwikkeling en ging op een zeer goede manier aan de slag met de handvatten die Annelies haar gaf.  Ze ging daadkrachtig en vol zelfvertrouwen de confrontatie aan met de pesters. Ze groeide in haar zelfvertrouwen.

Inmiddels komt ze weer blij uit school, heeft veel vrienden gemaakt en zit lekker in haar vel. Wij kunnen weer genieten van haar geluk en zijn blij dat we voor haar de beslissing hebben genomen om met Annelies te gaan praten. Het wérkt en wij zijn dan ook Annelies erg dankbaar voor haar hulp.

Gelukkig worden de meeste kinderen die aangemeld worden bij Buro Happy niet gepest. Zij kampen met onzekerheid  in de omgang met anderen of  vinden het moeilijk om hun grens aan te geven.

Ook zij krijgen hierin een steuntje in de rug.                                                                                        Dit jaar bestaat Buro Happy 10 jaar!!! Al 10 jaar is Buro Happy uit Dordrecht  specialist op het gebied van weerbaarheidstrainingen, faalangsttrainingen en pestgedrag.

In de afgelopen jaren hebben honderden kinderen uit Dordrecht en omgeving  profijt gehad van de lessen en tips in omgang met leeftijdsgenoten. Daarnaast is Buro Happy een bekend gezicht op veel basisscholen in de regio.

Heb je belangstelling? Vragen ? Neem gerust contact met ons op.

www.burohappy.nl

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer de Viersprong, de Tuin van Sterrenburg, sportaanbod in de zomermaanden en rubrieken over wonen in Sterrenburg en Mijn huisdier en ik. 

Actueel

VIDEO: Gaslekkage in woning

DORDRECHT – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een gaslek aan de Wittenstein in Sterrenburg. De straat werd afgezet en de bewoners moesten hun huis uit. Monteurs van netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren. De brandweer ventileerde de woning. Na ruim een uur konden de bewoners weer hun huis in.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.