Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

 Buro Happy maakt al 10 jaar kinderen sterker!

Kinderen  worden sterker in hun zelfvertrouwen, sterker in omgang met klasgenootjes, sterker in het aangeven van grenzen en sterker tegen pesten.                                                                       

Deze week is het de week tegen pesten.  Een aantal kinderen in de praktijk van Buro Happy laat zien hoe erg je gebukt kunt gaan onder pestgedrag. Gelukkig is er ook iets aan te doen.

Pesten komt heel vaak voor. Veel  kinderen die gepest worden, praten er vaak niet over met hun ouders of leerkracht. Uit schaamte of angst dat het erger wordt. Daarom is aan de ouders van Wendy gevraagd of ze het goed vinden om hun verhaal te delen met anderen. Zodat kinderen zien dat praten echt helpt!

De moeder van Wendy vertelt:                                                                                                              “Onze dochter was een zeer opgewek t, sociaal en innemend persoon die graag onder de mensen is. Ze draagt het liefst iedereen een warm hart toe. In het tweede jaar van het middelbare onderwijs veranderde zij in een stil, niet opvallend persoon en was erg op zichzelf. Mijn dochter kreeg een enorm geïsoleerd leven. Dat vonden wij raar. Ik kreeg het gevoel dat er meer speelde dan dat ze zei, ook al probeerden we alles thuis bespreekbaar te maken.

Ik voelde me radeloos en toen kwam er een moment dat mijn dochter het zelf ook niet meer aan kon op school. Ze had zich lang groot gehouden maar kon niet meer en brak in tranen uit. Ze vertelde hele nare negatieve verhalen over school en hoe klasgenoten met haar omgingen.

Ik ben toen gaan speuren op het internet op pesten op school.  Ik was er klaar mee dat het zo maar kan gebeuren dat kinderen elkaar het leven zo zuur kunnen maken. En waarom?

Zo kwam ik bij de website van Buro Happy terecht. De website sprak mij erg aan. Er stond een verhaal op van een moeder die een gelijk soort probleem had waar ik me in kon vinden. Ik heb trainer Annelies een mailtje gezonden met ons verhaal, en zij belde mij direct terug om te vertellen dat mijn ongerustheid niet voor niets was. Mijn dochter werd gepest  in de vorm van buitensluiten. Ons probleem werd erkend en Annelies gaf aan dat ze ons graag wilde helpen. Bij de eerste afspraak was mijn dochter nog argwanend want het is natuurlijk niet fijn als jij als gepeste hulp moet zoeken terwijl de pesters “leuk” doorleven en zij eigenlijk degenen zijn die hulp moeten krijgen. Helaas is de wereld oneerlijk verdeeld in deze.

Na een eerste gesprek  bij Buro Happy                                                                                                      zag Wendy nu ook zelf in dat ze inderdaad gepest werd. Dat was hard. Mijn dochter dacht steeds dat het alleen maar aan haarzelf lag. Zij zag niet in dat dit gedrag van haar klasgenoten onder pesten viel. Bij Buro Happy ging zij in gesprek met  Annelies en op wonderbaarlijke wijze maakte zij enorme sprongen in haar ontwikkeling en ging op een zeer goede manier aan de slag met de handvatten die Annelies haar gaf.  Ze ging daadkrachtig en vol zelfvertrouwen de confrontatie aan met de pesters. Ze groeide in haar zelfvertrouwen.

Inmiddels komt ze weer blij uit school, heeft veel vrienden gemaakt en zit lekker in haar vel. Wij kunnen weer genieten van haar geluk en zijn blij dat we voor haar de beslissing hebben genomen om met Annelies te gaan praten. Het wérkt en wij zijn dan ook Annelies erg dankbaar voor haar hulp.

Gelukkig worden de meeste kinderen die aangemeld worden bij Buro Happy niet gepest. Zij kampen met onzekerheid  in de omgang met anderen of  vinden het moeilijk om hun grens aan te geven.

Ook zij krijgen hierin een steuntje in de rug.                                                                                        Dit jaar bestaat Buro Happy 10 jaar!!! Al 10 jaar is Buro Happy uit Dordrecht  specialist op het gebied van weerbaarheidstrainingen, faalangsttrainingen en pestgedrag.

In de afgelopen jaren hebben honderden kinderen uit Dordrecht en omgeving  profijt gehad van de lessen en tips in omgang met leeftijdsgenoten. Daarnaast is Buro Happy een bekend gezicht op veel basisscholen in de regio.

Heb je belangstelling? Vragen ? Neem gerust contact met ons op.

www.burohappy.nl

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Scooterrijder gewond bij aanrijding in Sterrenburg Dordrecht

DORDRECHT – Op de Keplerweg in Sterrenburg is vanochtend een scooterrijder lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De jongen werd nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk hebben beide verkeersdeelnemers elkaar door geparkeerde auto’s over het hoofd gezien. (Foto: Thymen Stolk)

Actueel

Virtuele start bouw twee (uitverkochte) deelprojecten Wilgenwende

DORDRECHT – De ontwikkelcombinatie Wilgenwende Vastgoedontwikkeling CV (een samenwerking van AM en Amvest) en wethouder Maarten Burggraaf gaven vrijdag het (virtuele) startsein voor de bouw van het appartementencomplex Wilgenkroon met 36 appartementen en het nieuwste deelplan Molenzigt met 72 woningen, beide onderdeel van Wilgenwende.

Actueel

VIDEO: Nog veel vragen een jaar na gezinsdrama Sterrenbrug

DORDRECHT – Woensdag werd door burgemeester Kolff een gedenksteen onthuld in het Oostkilpark voor de slachtoffers van het gezinsdrama dat op die dag een jaar geleden plaatsvond in een woning aan de Heimerstein in Sterrenburg. Daarbij schoot politieman Wendell (35) zijn vrouw Maryori (27) en hun dochters Nicolle en Naiomy van 12 en 8 jaar dood. Daarna beroofde hij zichzelf van het leven. “Een jaar later zitten we nog steeds met veel vragen waar we geen antwoord op hebben gekregen, en mogelijk ook nooit zullen krijgen”, zei Kolff bij de onthulling. Er was ook een korte, emotionele toespraak van Margarita Gressmann, de moeder van Maryori. Zij richtte zich tot de kinderen die naar de onthulling van de gedenkplek waren gekomen. “Ik ben trots op jullie, het is geen makkelijke tijd voor jullie geweest. Steun elkaar, geef elkaar een knuffel.” Daarna werd een minuut stilte gehouden en werden er bloemen gelegd bij de gedenkplek met een tekst van Jan Eijkelboom.