Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Burgernet: Gerard nog spoorloos

“Gerard is helaas nog steeds spoorloos. Via onder andere sociale media en Hart van Nederland is aandacht gevraagd voor deze zaak. Dit leverde diverse tips op uit heel het land”, zo laat Burgernet weten aan alle deelnemers.

Gerard zou in verschillende plaatsen gezien zijn, onder andere in Breda en Friesland. “Daarom verspreiden wij nu op grote schaal een oproep om naar hem uit te kijken”, aldus Burgernet.

Vermist sinds 22 juli
Gerard wordt sinds 22 juli vermist vanuit zorginstelling ’s Heeren Loo in Kattenburg te Druten. Gerard heeft een verstandelijke beperking. Hij is om 11.30 uur een eindje gaan wandelen en niet teruggekomen. Vermoedelijk is Gerard met het pontje bij Druten de Waal overgestoken. Hij is vertrokken zonder bankpas of creditcard, en had alleen wat kleingeld bij zich. De telefoon die hij bij zich heeft, staat uit of is niet traceerbaar. Gerard is avontuurlijk aangelegd en heeft een voorliefde voor vliegvelden, treinstations en boten.

Signalement

  • Man
  • 52 jaar
  • Ongeveer 1.75 meter lang
  • Normaal postuur
  • Blanke huidskleur
  • Grijzend, kort opgeschoren haar
  • Blauw/grijze ogen
  • Donkerblauwe bril
  • Hij is vertrokken in een groene korte broek, gestreept beige t-shirt, grijze sokken en bruine sandalen.

Oproep van Burgernet
Heb je tips over waar Gerard zou kunnen verblijven? Neemdan contact op met de politie via 0900-8844. Ziet u Gerard, bel dan 112.

Ook meedoen in Burgernet?
“Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord”, zo is te lezen op de website van Burgernet.

Ook alle Sterrenburgers zijn er dus van harte welkom. Kijk eens op http://www.burgernet.nl/. Daar kun je je ook heel eenvoudig aanmelden.
Deelnemers krijgen een spraakbericht of SMS als er uitgekeken moet worden naar verdachte zaken of bij vermissingen. De gemeente Dordrecht gebruikt – heel soms – Burgernet ook om een mailtje te sturen bij verdachte of onveilige situaties in de buurt.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Vergeefse zoektocht naar sleutels in ondergrondse container

DORDRECHT – Een man die vanmiddag zijn afval wilde weggooien in een ondergrondse container aan de Blaauwweg in Sterrenburg gooide per ongeluk ook zijn autosleutels mee. Hij ging er zelf naar op zoek, maar helaas zonder resultaat.

Actueel

Wieldrecht in actie voor Sara

DORDRECHT – Met een benefietdag vol activiteiten willen vrijwilligers van voetbalvereniging Wieldrecht op zaterdag 25 augustus zo veel mogelijk geld ophalen voor Stichting Voor Sara. Dat geld is hard nodig om een behandeling te vinden voor de tot nu toe ongeneeslijke spierziekte MDC1A, waar de Dordtse peuter Sara (3) aan lijdt.

Actueel

Bewoner dreigt huis in brand te steken

DORDRECHT – Een bewoner van het Polluxhof is dinsdagmiddag meegenomen naar het politiebureau. De man wilde aan zijn woning in brand steken. Op dat moment was er een kind aanwezig in het huis.