Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Burgernet: Gerard nog spoorloos

“Gerard is helaas nog steeds spoorloos. Via onder andere sociale media en Hart van Nederland is aandacht gevraagd voor deze zaak. Dit leverde diverse tips op uit heel het land”, zo laat Burgernet weten aan alle deelnemers.

Gerard zou in verschillende plaatsen gezien zijn, onder andere in Breda en Friesland. “Daarom verspreiden wij nu op grote schaal een oproep om naar hem uit te kijken”, aldus Burgernet.

Vermist sinds 22 juli
Gerard wordt sinds 22 juli vermist vanuit zorginstelling ’s Heeren Loo in Kattenburg te Druten. Gerard heeft een verstandelijke beperking. Hij is om 11.30 uur een eindje gaan wandelen en niet teruggekomen. Vermoedelijk is Gerard met het pontje bij Druten de Waal overgestoken. Hij is vertrokken zonder bankpas of creditcard, en had alleen wat kleingeld bij zich. De telefoon die hij bij zich heeft, staat uit of is niet traceerbaar. Gerard is avontuurlijk aangelegd en heeft een voorliefde voor vliegvelden, treinstations en boten.

Signalement

  • Man
  • 52 jaar
  • Ongeveer 1.75 meter lang
  • Normaal postuur
  • Blanke huidskleur
  • Grijzend, kort opgeschoren haar
  • Blauw/grijze ogen
  • Donkerblauwe bril
  • Hij is vertrokken in een groene korte broek, gestreept beige t-shirt, grijze sokken en bruine sandalen.

Oproep van Burgernet
Heb je tips over waar Gerard zou kunnen verblijven? Neemdan contact op met de politie via 0900-8844. Ziet u Gerard, bel dan 112.

Ook meedoen in Burgernet?
“Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord”, zo is te lezen op de website van Burgernet.

Ook alle Sterrenburgers zijn er dus van harte welkom. Kijk eens op http://www.burgernet.nl/. Daar kun je je ook heel eenvoudig aanmelden.
Deelnemers krijgen een spraakbericht of SMS als er uitgekeken moet worden naar verdachte zaken of bij vermissingen. De gemeente Dordrecht gebruikt – heel soms – Burgernet ook om een mailtje te sturen bij verdachte of onveilige situaties in de buurt.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Happy Voice komt naar Het Theehuis

DORDRECHT – Zangkoor Happy Voice komt zaterdag 9 maart naar Het Theehuis aan de Atmosfeerstraat in Sterrenburg. Het koor zal optreden en zorgen voor een geweldige muzikale middag. De zaal gaat open om 13.30 uur. De aanvang is om 14.00 uur. De entree kost 3,50 euro. Een plaats reserveren kan door contact op te nemen via het telefoonnummer 078-6540661.

Actueel

Lunchen in de Ontmoetingskerk

DORDRECHT – In de Ontmoetingskerk aan de Slangenburg 3 is het zaterdagmiddag 2 maart mogelijk om samen te lunchen. De kerk gaat open om 13.00 uur en de lunch start om 13.30 uur. Deelname kost 1,50 euro. Aanmelden is niet nodig. Daarnaast kan op de 1e en 3e zaterdag van de maand de tentoonstelling ‘Kerk en Hobby’ bekeken worden, een kop koffie worden gedronken en een praatje gemaakt worden.

Actueel

Tunnel vol graffiti

DORDRECHT – De voetgangerstunnel tussen de Octant en het Sterrenburgpark zit vol met graffiti. Een bewoner heeft meermaals gevraagd aan de gemeente om dit te verwijderen. Die beloofde er snel mee aan de slag te gaan.