Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Burgernet: Gerard nog spoorloos

“Gerard is helaas nog steeds spoorloos. Via onder andere sociale media en Hart van Nederland is aandacht gevraagd voor deze zaak. Dit leverde diverse tips op uit heel het land”, zo laat Burgernet weten aan alle deelnemers.

Gerard zou in verschillende plaatsen gezien zijn, onder andere in Breda en Friesland. “Daarom verspreiden wij nu op grote schaal een oproep om naar hem uit te kijken”, aldus Burgernet.

Vermist sinds 22 juli
Gerard wordt sinds 22 juli vermist vanuit zorginstelling ’s Heeren Loo in Kattenburg te Druten. Gerard heeft een verstandelijke beperking. Hij is om 11.30 uur een eindje gaan wandelen en niet teruggekomen. Vermoedelijk is Gerard met het pontje bij Druten de Waal overgestoken. Hij is vertrokken zonder bankpas of creditcard, en had alleen wat kleingeld bij zich. De telefoon die hij bij zich heeft, staat uit of is niet traceerbaar. Gerard is avontuurlijk aangelegd en heeft een voorliefde voor vliegvelden, treinstations en boten.

Signalement

  • Man
  • 52 jaar
  • Ongeveer 1.75 meter lang
  • Normaal postuur
  • Blanke huidskleur
  • Grijzend, kort opgeschoren haar
  • Blauw/grijze ogen
  • Donkerblauwe bril
  • Hij is vertrokken in een groene korte broek, gestreept beige t-shirt, grijze sokken en bruine sandalen.

Oproep van Burgernet
Heb je tips over waar Gerard zou kunnen verblijven? Neemdan contact op met de politie via 0900-8844. Ziet u Gerard, bel dan 112.

Ook meedoen in Burgernet?
“Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord”, zo is te lezen op de website van Burgernet.

Ook alle Sterrenburgers zijn er dus van harte welkom. Kijk eens op http://www.burgernet.nl/. Daar kun je je ook heel eenvoudig aanmelden.
Deelnemers krijgen een spraakbericht of SMS als er uitgekeken moet worden naar verdachte zaken of bij vermissingen. De gemeente Dordrecht gebruikt – heel soms – Burgernet ook om een mailtje te sturen bij verdachte of onveilige situaties in de buurt.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Weer twee scholen met een eigen orkest

DORDRECHT – Steeds meer scholen gaan muzikaal in zee met het Drechtsteden Leerorkest. Zoals de John F Kennedyschool en het NOVA Tienercollege in Sterrenburg, waar dit schooljaar is gestart met de speciale muzieklessen. “Wij wilden ons muziekonderwijs meer inhoud geven”, vertelt René de Wit, locatieleider van de JFK en leerkracht op het Tienercollege. “Daarnaast hebben deze lessen ook positieve effecten op de leerprestaties en de sociale vaardigheden.”

Actueel

Hoe wordt jouw huis?

DORDRECHT – Wie door de Dordtse wijk Wilgenwende rijdt, ziet straks aan de rand van de wijk veel groen met vrijstaande woningen die volledig zélf gebouwd zijn. Hoe zou jouw droomhuis er uit zien? Of zoals op het bouwbord staat: “Hoe wordt jouw huis?”

Actueel

VIDEO: Op de koffie in het Sterrenwiel

DORDRECHT – In het kader van de Week tegen Eenzaamheid waren buurtgenoten vrijdag op de koffie uitgenodigd in het Sterrenwiel aan het Dalmeyerplein in Sterrenburg. Op de door Het Spectrum en MEE Buurtwerk georganiseerde ochtend was iedereen welkom voor een praatje en koffie met gebak. Zanger-gitarist Maarten Teekens zorgde voor de sfeervolle livemuziek.