Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Burgernet: Gerard nog spoorloos

“Gerard is helaas nog steeds spoorloos. Via onder andere sociale media en Hart van Nederland is aandacht gevraagd voor deze zaak. Dit leverde diverse tips op uit heel het land”, zo laat Burgernet weten aan alle deelnemers.

Gerard zou in verschillende plaatsen gezien zijn, onder andere in Breda en Friesland. “Daarom verspreiden wij nu op grote schaal een oproep om naar hem uit te kijken”, aldus Burgernet.

Vermist sinds 22 juli
Gerard wordt sinds 22 juli vermist vanuit zorginstelling ’s Heeren Loo in Kattenburg te Druten. Gerard heeft een verstandelijke beperking. Hij is om 11.30 uur een eindje gaan wandelen en niet teruggekomen. Vermoedelijk is Gerard met het pontje bij Druten de Waal overgestoken. Hij is vertrokken zonder bankpas of creditcard, en had alleen wat kleingeld bij zich. De telefoon die hij bij zich heeft, staat uit of is niet traceerbaar. Gerard is avontuurlijk aangelegd en heeft een voorliefde voor vliegvelden, treinstations en boten.

Signalement

  • Man
  • 52 jaar
  • Ongeveer 1.75 meter lang
  • Normaal postuur
  • Blanke huidskleur
  • Grijzend, kort opgeschoren haar
  • Blauw/grijze ogen
  • Donkerblauwe bril
  • Hij is vertrokken in een groene korte broek, gestreept beige t-shirt, grijze sokken en bruine sandalen.

Oproep van Burgernet
Heb je tips over waar Gerard zou kunnen verblijven? Neemdan contact op met de politie via 0900-8844. Ziet u Gerard, bel dan 112.

Ook meedoen in Burgernet?
“Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord”, zo is te lezen op de website van Burgernet.

Ook alle Sterrenburgers zijn er dus van harte welkom. Kijk eens op http://www.burgernet.nl/. Daar kun je je ook heel eenvoudig aanmelden.
Deelnemers krijgen een spraakbericht of SMS als er uitgekeken moet worden naar verdachte zaken of bij vermissingen. De gemeente Dordrecht gebruikt – heel soms – Burgernet ook om een mailtje te sturen bij verdachte of onveilige situaties in de buurt.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Schrijfcafé in Sterrenburg

DORDRECHT – Met schrijven kun je de diepte ingaan en op avontuur gaan in jezelf. Je kunt onder woorden brengen wat er op dat moment speelt in jou in deze hectische wereld en emoties verwerken. Op woensdag 5 december kun je weer deelnemen aan het maandelijkse Schrijfcafé bij Sanshine Schrijft in Sterrenburg. Sandra Utterijn-Klijnsmit helpt je tijdens deze ontspannen ochtend op weg met diverse simpele schrijfoefeningen. Het intuïtieve, creatieve schrijven kan leiden tot bezinning en reflectie.

Actueel

Gesnapt met Cobra’s

DORDRECHT – Een jongeman is maandagavond met twaalf Cobra’s betrapt. “Die knalt voorlopig niet meer in onze wijk”, aldus de wijkagent van Sterrenburg op Twitter.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Avondfontein is de artistieke naam van deze artistieke foto die René Kamps deze week in Sterrenburg maakte. Ook een mooie foto gemaakt? We zien hem graag binnenkomen via redactie@dordtcentraal.nl, onder vermelding van Lezersfoto.