Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Burgemeester Wouter Kolff bezoekt Sterrenburg

Burgemeester Kolff startte vandaag zijn serie wijkbezoeken in Sterrenburg. Per fiets ging de kennismakingsronde langs onder andere Open Hof, Voedselbank, Syndion, Trivire en een van de Huurderscommissies, Indus (bewonersgroep die zelf het groen beheert), Helpende handen, Tafelberg (bewonersgroep die werkt aan vervanging van asbest), winkelcentrum Sterrenburg, E-Wheels, Sociaal Wijkteam, MEE, Sterrenburgers voor Sterrenburgers, Resto van Harte en Het Sterrenwiel…

Burgemeester Kolff schrijft over zijn bezoek aan de wijk op zijn Facebookpagina:
“Vandaag zijn mijn wijkbezoeken begonnen aan alle wijken van Dordrecht. Als eerste was de wijk Sterrenburg aan bod, een energieke wijk met zo’n 22.000 inwoners. De wijk bestaat nu ongeveer 50 jaar en er zijn heel erg veel mooie vrijwilligersactiviteiten.
Ik bezocht de Open Hof, een kerkinstelling waar ook de Voedselbank en vele andere buurt- en wijkactiviteiten worden georganiseerd. Tevens sprak ik over het het project Wijkwensen waarbij inwoners het initiatief hebben over verbeteringen aan hun wijk.
Daarna bezocht ik Trivire, waar het leefbaarheidsoverleg in de wijk plaatsvinden. Tevens sprak ik bewoners  – van Indus – die vrijwillig de buitenruimte onderhouden.

Daarna ging ik naar ‘Helpende handen’ een wijkleerbedrijf waar jongere stagiaires worden ingezet bij vraagstukken van ouderen en andere hulpbehoevenden. Ik bezocht Tafelberg, waar buurtbewoners de handen ineen slaan om het gezamenlijke probleem van hun asbestdaken te lijf te gaan en daarna was ik in winkelcentrum Sterrenburg waar uitbreidingsplannen zijn en waar E-wheels een succesvolle methode is om ouderen uit de buurt naar het winkelcentrum te krijgen en onder de mensen te houden.

Tot slot bezocht ik vrijwilligers en bewoners van Het Sterrenwiel, een geweldige ontmoetingsplek in het woonzorgcentrum. Tevens sprak ik hier vrijwilligers van MEE Drechtsteden, Sterrenburgers oor Sterrenburgers, het Sociaal Wijkteam, de wijkkrant en Resto van Harte.”

Er waren heel veel ontmoetingen en gesprekken. Vele handen werden geschud. Burgemeester Kolff had aandacht voor heel veel bewoners, vrijwilligers, ondernemers en professionals in Sterrenburg.
Komende periode zijn er wijkbezoeken van de burgemeester in alle wijken van Dordrecht.
De start in Sterrenburg is goed bevallen: “Een gezellige, levendige wijk vol vrijwilligerswerk en energie!”

Meer over dit bezoek van burgemeester Wouter Kolff is te vinden op BUURbook.

 

(zie ook de uitzending van RTV Dordrecht)

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Vrouw (78) overvallen in woning

DORDRECHT – Een 78-jarige vrouw is slachtoffer geworden van een overval. Minimaal twee mannen kwamen in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 maart binnen in haar woning aan de Toutenburg in Dordrecht.

Politieberichten

Agenten komen naar winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – In winkelcentrum Sterrenburg start de politie binnenkort met een pop-up politiebureau. Regelmatig zullen er agenten aanwezig zijn om zich voor te stellen aan het winkelende publiek.

Actueel

VIDEO : Kinderen bakken pannenkoeken voor bewoners De Sterrenlanden

DORDRECHT – Op heel veel plekken in het land werden vrijdag pannenkoeken gebakken en gegeten. Het was namelijk voor de twaalfde keer Nationale Pannenkoekendag.