Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Botulisme in Sterrenburgpark

Uit voorzorg waarschuwt de gemeente voor botulisme in het Sterrenburpark. Dat betekent dat ook de speelplek met water in het Biggetjespark niet meer gebruikt kan worden.

Er zijn twee dode eenden gevonden in het park. Die eenden zijn mogelijk overleden aan botulisme. De gemeente geeft daarom het advies om niet in contact te komen met het water. Dus ook de waterspeelplek is nu afgesloten.

Botulisme
Botulisme is een ziekte door de gifstoffen van een bacterie (de clostridium botulinum). Bij mensen in Nederland is botulisme gelukkig zeer zeldzaam. Je kunt het oplopen door het eten van verkeerd bewaard voedsel, dat is besmet. Of door contact met dode vissen en dode watervogels.

De meeste vormen van botulisme bij dieren worden veroorzaakt door varianten van de toxine die niet schadelijk zijn voor mensen. Maar mensen kunnen er ook echt ziek van worden. Botulisme geeft dan klachten als slecht zien. moeilijker slikken en moeilijk praten. Uiteindelijk kan het ook leiden tot serieuze ademhalingsmoeilijkheden.
Kortom, geen risico nemen.

Meer informatie over botulisme is te vinden op de website van het RIVM.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO : Fietsster overleden bij ongeluk in Sterrenburg

DORDRECHT – Een 67-jarige fietsster uit Dordrecht is vrijdagochtend bij een ongeluk met een bestelwagen om het leven gekomen in de Dordtse wijk Sterrenburg. Even na tien uur vanmorgen ging het door nog onbekende oorzaak mis op de Galileïlaan bij de oversteekplaats met de Grafelijkheidsweg. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen,maar hulp mocht niet meer baten. De weg was enige tijd afgesloten geweest voor politieonderzoek. De bestuurder van de bestelwagen wordt verhoord. (Foto’s en video: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO: Eerste Kidskaart uitgereikt aan wethouder Heijkoop

DORDRECHT – Het eerste exemplaar van de Kidskaart, bedacht door de leerlingen Sam, Peter, Finn, Rowan en Donny, werd gisterenmiddag uitgereikt aan wethouder Peter Heijkoop. De kaart toont 29 plekken die gratis of bijna gratis zijn waar kinderen kunnen spelen en bewegen. De kaart is bedacht in het kader van de programma’s tegen armoede en laaggeletterdheid. Kinderen die het bijvoorbeeld minder hebben kunnen op deze manier ook leuke activiteiten ondernemen. De bedenkers gaven de kaart in het Biggetjespark in het Sterrenburgpark, één van de plekken op de plattegrond, aan de wethouder. De gratis Kidskaart is te vinden in de Stadswinkel en bij Intree of te downloaden via www.dordrecht.nl of www.geldenzo.nl. (Foto en video: Thymen Stolk)

Actueel

VIDEO: Winkelcentrum Sterrenburg weer open

DORDRECHT – Winkelcentrum Sterrenburg was gisterenmiddag rond half vijf weer vrijgegeven door de hulpdiensten. ‘Helaas is de oorzaak, na grondig onderzoek van de brandweer, niets gevonden’, aldus de Veiligheidsregio ZHZ. Het winkelcentrum werd ontruimd na onwelwording van meerdere personen. Mensen die zich onwel voelden knapten, volgens de VRZHZ, zodra zij in de buitenlucht kwamen snel en goed op.(Foto en video: Thymen Stolk)