Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Boom vervangen

Een boom in Schuilenburg, een acacia, is aangetast door een zwam. Die boom is zo verzwakt, dat ie daardoor om kan vallen. Reden voor de gemeente om de boom weg te halen. Er komt een nieuwe boom voor terug.

Dat schrijft de gemeente in een brief aan een aantal omwonenden. Op de plattegrond is te zien om welke boom het gaat.

Zelf aan de slag
Dordrecht geeft allerlei mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan in de buurt, zodat die nog leuker, schoner en groener wordt. De gemeente ondersteunt bewoners die iets voor hun buurt willen doen waar mogelijk met gereedschap, materialen, mooier groen… Enkele voorbeelden van deze samenwerking zijn het adopteren van een afvalbak, het onderhouden van een geveltuintje of een bestaand stukje groen.

Meer weten daarover? Kijk eens in de folder ‘Samen voor een schone en prettige buurt’, die is te vinden op de site van de gemeente, www.dordrecht.nl/samenvooreenprettigebuurt. Bellen voor informatie kan ook, via 14 078.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer de Viersprong, de Tuin van Sterrenburg, sportaanbod in de zomermaanden en rubrieken over wonen in Sterrenburg en Mijn huisdier en ik. 

Actueel

VIDEO: Gaslekkage in woning

DORDRECHT – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een gaslek aan de Wittenstein in Sterrenburg. De straat werd afgezet en de bewoners moesten hun huis uit. Monteurs van netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren. De brandweer ventileerde de woning. Na ruim een uur konden de bewoners weer hun huis in.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.