Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Boom vervangen

Een boom in Schuilenburg, een acacia, is aangetast door een zwam. Die boom is zo verzwakt, dat ie daardoor om kan vallen. Reden voor de gemeente om de boom weg te halen. Er komt een nieuwe boom voor terug.

Dat schrijft de gemeente in een brief aan een aantal omwonenden. Op de plattegrond is te zien om welke boom het gaat.

Zelf aan de slag
Dordrecht geeft allerlei mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan in de buurt, zodat die nog leuker, schoner en groener wordt. De gemeente ondersteunt bewoners die iets voor hun buurt willen doen waar mogelijk met gereedschap, materialen, mooier groen… Enkele voorbeelden van deze samenwerking zijn het adopteren van een afvalbak, het onderhouden van een geveltuintje of een bestaand stukje groen.

Meer weten daarover? Kijk eens in de folder ‘Samen voor een schone en prettige buurt’, die is te vinden op de site van de gemeente, www.dordrecht.nl/samenvooreenprettigebuurt. Bellen voor informatie kan ook, via 14 078.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Politie zoekt getuigen van overval Jupiterlaan

DORDRECHT – De daders van de overval op een woning van een woongroep aan de Jupiterlaan worden rond de 16/17 jaar geschat. Op 6 december om 23.30 uur dwongen twee jongeren met steekwapens een begeleider die het tuinhek wilde afsluiten naar binnen en eisten geld. Zij gingen er met een kistje vandoor in onbekende richting. De politie ontvangt graag meer informatie. De daders waren licht getint en droegen zwarte kleding. Contact opnemen met de politie kan via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Actueel

Parkeerdruk Sterrenburg Noord blijft onder de aandacht

DORDRECHT – De parkeerdruk in onder meer Sterrenburg Noord is vorige week tijdens de Commissievergadering Fysieke Leefomgeving door bewoners onder de politieke aandacht gebracht. Leo Schaap van de bewonersgroep Sterrenburg Noord is tevreden over het verloop van de avond.

Actueel

Woning overvallen in Sterrenburg

DORDRECHT – Op de Jupiterlaan in de wijk Sterrenburg is gisterenavod rond 23.30 een woning overvallen. De politie kwam met meerdere politie-eenheden ter plaatse. Tijdens de zoekactie werd ook een politiehond ingezet. Over de daders is nog niks bekend.