Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Bijeenkomst Tuin van Sterrenburg

Afgelopen dinsdag vond de eerste bijeenkomst plaats van de Tuin van Sterrenburg. Dertig organisaties doen mee, verdeeld over drie bijeenkomsten. Een bijeenkomst voor het project de Tuin van Sterrenburg was weer nodig. Hoe gaan we de samenwerking tussen allerlei partijen in de wijk concreet maken?

De bijeenkomst vond plaats in het Cultureel Centrum, dat weer gebruikt kan worden. Uiteraard is het dan nodig alle regels  van de overheid (RIVM) te volgen. De deelnemers kregen een update over het Sterrenburgpark: wat gebeurt daar allemaal nog meer? Ook is gesproken met elkaar over de samenwerking en welke activiteiten ook nog gaan plaatsvinden in het park. Zo wil Aafje bijvoorbeeld starten met een ontmoetingsgroep voor ouderen en de wijkagent gaat spreekuren houden: ‘coffee met een cop’. Er volgen vast nog meer ideeën en plannen.

Het geplande feest voor Sterrenburg, in het kader van 800 jaar Dordrecht, was al verplaatst naar september 2020. Helaas komt ook die datum te vervallen: we moeten besluiten het feest door te schuiven naar volgend jaar.

Volg ze op Facebook
Meer weten over de Tuin van Sterrenburg? Volg ze op Facebook, op www.facebook.com/tuinvansterrenburg.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer de Viersprong, de Tuin van Sterrenburg, sportaanbod in de zomermaanden en rubrieken over wonen in Sterrenburg en Mijn huisdier en ik. 

Actueel

VIDEO: Gaslekkage in woning

DORDRECHT – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een gaslek aan de Wittenstein in Sterrenburg. De straat werd afgezet en de bewoners moesten hun huis uit. Monteurs van netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren. De brandweer ventileerde de woning. Na ruim een uur konden de bewoners weer hun huis in.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.