Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Beursvloer Dordrecht

Op maandag 13 november 2017 zijn ondernemers én initiatiefnemers welkom op de maatschappelijke beursvoer. Welke samenwerking en ondersteuning is mogelijk? Beursvloer Dordrecht wil vraag en aanbod bij elkaar brengen.

Naar landelijk voorbeeld, maar voor het eerst in Dordrecht. De bijeenkomst die avond staat in het teken van ontmoeten, verbinden en bovenal, matches maken. Bedrijven en maatschappelijke organisaties komen samen, met als doel elkaar verder op weg te helpen. Verenigingen en andere maatschappelijke organisatie hebben vaak hulpvragen, waar ze niet alleen uitkomen. Tijdens de Beursvloer kunnen ze met die hulpvragen terecht bij tal van bedrijven uit de regio. Of het nu gaat om een muurtje van de kantine verven of een lastig financieel vraagstuk, binnen een paar uur tijd kan er wellicht zomaar een match gevonden worden tussen bedrijf en organisatie. Daartegenover staat een interessante tegenprestatie van de maatschappelijke organisatie.

Gesloten portemonnee Het principe van de Beursvloer is gebaseerd op een gesloten portemonnee. Bedrijven en maatschappelijke organisaties hebben elkaar vaak veel meer te bieden, dan ze misschien in eerste instantie denken. De Beursvloer brengt tijdens een inspirerende avond vraag en aanbod samen.

Ondernemen Beursvloer Dordrecht is een initiatief van diverse bedrijven, die samen het initiatief namen voor de stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Dordrecht: Albert Schweitzer ziekenhuis, AMES Autobedrijf, Rabobank Drechtsteden, Vivenz, McDonalds Dordrecht Centrum & Noord, Da Vinci College, De Meewerkers en HBO Drechtsteden. Bedrijven die ook een steentje willen bijdragen – inzet, goederen, kennis of faciliteiten – kunnen zich melden. Dat geldt ook voor maatschappelijke organisaties, verenigingen, stichtingen en burgerinitiatieven die hulp nodig hebben: een concrete vraag naar kennis, kunde, netwerk, menskracht, materialen of middelen.

Meer weten of aanmelden Neem eens een kijkje op http://stichtingmbodordrecht.nl/beursvloer/ voor meer informatie over Beursvloer Dordrecht, of om aan te melden als bedrijf of als maatschappelijke organisatie.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Vrouw (78) overvallen in woning

DORDRECHT – Een 78-jarige vrouw is slachtoffer geworden van een overval. Minimaal twee mannen kwamen in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 maart binnen in haar woning aan de Toutenburg in Dordrecht.

Politieberichten

Agenten komen naar winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – In winkelcentrum Sterrenburg start de politie binnenkort met een pop-up politiebureau. Regelmatig zullen er agenten aanwezig zijn om zich voor te stellen aan het winkelende publiek.

Actueel

VIDEO : Kinderen bakken pannenkoeken voor bewoners De Sterrenlanden

DORDRECHT – Op heel veel plekken in het land werden vrijdag pannenkoeken gebakken en gegeten. Het was namelijk voor de twaalfde keer Nationale Pannenkoekendag.