Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Je Bent Niet Alleen: Begeleiding bij eenzaamheid

Voelt u zich vaak alleen? Of zou u meer contacten willen? Dan is de cursus ‘Je Bent Niet Alleen’ iets voor u! U ontvangt individuele begeleiding en gaat aan de slag in een kleine groep in Sterrenburg.

‘Je Bent Niet Alleen’ is een initiatief van Buurtwerk Dordrecht, waarbij de methode Creatief Leven centraal staat. Tijdens acht bijeenkomsten maakt u een positieve omslag in uw leven door op zoek te gaan naar uw eigen waarden, interesses en vaardigheden. Met eenvoudige opdrachten leert u uw gevoelens van eenzaamheid zelf aan te pakken.

Onder begeleiding van WALK FOR (F)IT! wordt er tijdens de bijeenkomsten een half uur met elkaar gewandeld en worden er oefeningen gedaan. Alle leeftijden en niveaus kunnen meedoen. Ook ontvangt u tips over voeding, leefstijl en houding.

De bijeenkomsten vinden vanaf 5 maart om de week plaats op dinsdagen van 13:30 tot 16:30 uur, in Cultureel Centrum Sterrenburg. Deelname is kosteloos. De cursus is inclusief werkboek Creatief Leven, alle materialen, koffie, thee en trainingen van WALK FOR (F)IT!.

Meer informatie en aanmelden

Meer weten over de cursus? Kom dinsdag 19 februari tussen 15:00 en 16:00 uur vrijblijvend naar de informatiebijeenkomst in Cultureel Centrum Sterrenburg (Dalmeyerplein 10). Aanmelden kan tot en met 20 februari bij Viveca Chatlein via T 078-6549747, M 06-52868583 of E viveca.chatlein@meeplus.nl.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Met de schrik vrij na dubbele botsing

DORDRECHT – Een automobiliste kwam vanmiddag met de schrik vrij na een eenzijdige dubbele aanrijding op de Galileïliaan in Sterrenburg. Ze raakte eerst een markeringspaaltje langs de weg, schoot door naar de middenberm, waar ze de paal van een verkeersbord raakte en vervolgens dwars op de weg tot stilstand kwam. De vrouw raakte niet gewond. Naast het straatmeubilair raakte ook de auto behoorlijk beschadigd.

Actueel

Zomerschool voor vierde keer van start

DORDRECHT – Rond de driehonderd Dordtse basisscholieren zijn vandaag gestart op de Zomerschool Dordrecht. Het is voor het vierde jaar op rij dat zes schoolbesturen dit extra lesprogramma aanbieden in samenwerking met de gemeente en een aantal andere partijen.

Actueel

René Brant vertelt in Ontmoetingskerk

DORDRECHT – Onze gezondheid door een evolutionaire bril gezien. Dordtenaar René Brant schreef er het boek ‘Aap op schoenen met een buikje’ over. Op woensdag 21 augustus is hij te gast bij het tweede Zomer Open Huis in de Ontmoetingskerk in Sterrenburg om er over te vertellen. Foto’s van zijn expeditie door de Pyreneeën illustreren zijn verhaal, waarbij zijn belevenissen de aanleiding zijn voor het bespreken van diverse gezondheidsaspecten vanuit het evolutionaire denken. Iedereen is deze morgen weer van harte welkom in de kerk aan de Slangenburg 3. Vanaf 09.45 uur is er inloop en de presentatie begint om 10.15 uur. De toegang is vrij en gasten worden ontvangen met koffie of thee en een zomerse traktatie.