Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Je Bent Niet Alleen: Begeleiding bij eenzaamheid

Voelt u zich vaak alleen? Of zou u meer contacten willen? Dan is de cursus ‘Je Bent Niet Alleen’ iets voor u! U ontvangt individuele begeleiding en gaat aan de slag in een kleine groep in Sterrenburg.

‘Je Bent Niet Alleen’ is een initiatief van Buurtwerk Dordrecht, waarbij de methode Creatief Leven centraal staat. Tijdens acht bijeenkomsten maakt u een positieve omslag in uw leven door op zoek te gaan naar uw eigen waarden, interesses en vaardigheden. Met eenvoudige opdrachten leert u uw gevoelens van eenzaamheid zelf aan te pakken.

Onder begeleiding van WALK FOR (F)IT! wordt er tijdens de bijeenkomsten een half uur met elkaar gewandeld en worden er oefeningen gedaan. Alle leeftijden en niveaus kunnen meedoen. Ook ontvangt u tips over voeding, leefstijl en houding.

De bijeenkomsten vinden vanaf 5 maart om de week plaats op dinsdagen van 13:30 tot 16:30 uur, in Cultureel Centrum Sterrenburg. Deelname is kosteloos. De cursus is inclusief werkboek Creatief Leven, alle materialen, koffie, thee en trainingen van WALK FOR (F)IT!.

Meer informatie en aanmelden

Meer weten over de cursus? Kom dinsdag 19 februari tussen 15:00 en 16:00 uur vrijblijvend naar de informatiebijeenkomst in Cultureel Centrum Sterrenburg (Dalmeyerplein 10). Aanmelden kan tot en met 20 februari bij Viveca Chatlein via T 078-6549747, M 06-52868583 of E viveca.chatlein@meeplus.nl.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – ‘De waterspeelplaats in het Sterrenburgpark begint al aardig vorm te krijgen’, constateerde Dave Jansen zaterdag. Hij stuurde deze foto ter illustratie mee.

Actueel

VIDEO: E-wheels blijft rijden naast Wijkhopper

Wethouder Peter Heijkoop gaf maandag 15 april het startsein voor de Wijkhopper: een elektrisch voertuig voor korte ritten in de wijk Sterrenburg. Ook de elektrische wagens van e-wheels blijven in Sterrenburg rijden.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – De halve maan gefotografeerd vanuit Sterrenburg. Bastiaan Kluwen maakte dit fascinerende beeld met behulp van een 60x zoomlens. Ook een mooie of leuke foto gemaakt? Wij zien hem graag binnenkomen via redactie@dordtcentraal.nl.