Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Begane grond van het Sterrenwiel ontmoetingsplek voor de hele wijk

Een levendige plek in de wijk Sterrenburg, waar je makkelijk even binnenloopt, met een groot aanbod aan activiteiten. Een plek waar altijd ruimte is voor een praatje of een vraag. Het Spectrum, Resto van Harte, Trivire en gemeente Dordrecht ondertekenen hun overeenkomst om daar samen verder aan te werken.

Ook het Sociaal Wijkteam is inmiddels verhuisd naar Het Sterrenwiel op het Dalmeijerplein. Deze plek, vlakbij het Cultureel Centrum en Winkelcentrum Sterrenburg, mag uitgroeien tot een veel bezochte plek, waar alle Sterrenburgers welkom zijn. Het Spectrum werft nieuwe mensen (vrijwilligers) om dat allemaal mogelijk te maken.
Carla Willems en Anka Muller van Het Spectrum werken hier aan, samen met vele professionals in de wijk.

Ondertekening
Wethouder Karin Lambrechts en de directeur-bestuurders Jurjen Sponselee (Het Spectrum), Tinka van Rood (Trivire) en Rob Kars (Resto van Harte) ondertekenen deze overeenkomst op donderdag 14 september in de nieuwe ontmoetingsplek op de begane grond in het Sterrenwiel. Deze ondertekening is om 12.30 uur.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

De Meridiaan verzamelt meeste ‘E-waste’

DORDRECHT – Tien basisscholen in de Drechtsteden zamelden in vier weken zoveel mogelijk klein elektronisch afval in. Op basisschool De Meridiaan in Sterrenburg waren de leerlingen het fanatiekst. De school haalde bijna 5.000 apparaten op en is daarmee de grote winnaar van de E-waste Race. De Meridiaan kreeg van wethouder Rik van der Linden de hoofdprijs overhandigd: een geheel verzorgde schoolreis naar NEMO in Amsterdam. Op plek 2 en 3 eindigden Het Kristal (Zuilenburg) en I.B.S. Ikra met respectievelijk 2.643 en 1.203 apparaten. Een geheel Dordts podium dus. In totaal zamelden alle scholen in deze regio maar liefst 12.334 apparaten in. De E-waste Race draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald.

Actueel

Schoolplein14 voor De Driehoek

DORDRECHT – Op basisschool De Driehoek is woensdag een zogenaamde Schoolplein14 feestelijk in gebruik genomen. Captain van het Nederlands Herenvolleybalteam, Jasper Diefenbach, kwam langs om de officiële opening te verrichten. Hij is ook oud-leerling van De Driehoek en één van de initiatiefnemers van de crowdfundingsactie om een Schoolplein14 te realiseren. Lees meer in de weekendeditie van Dordt Centraal.

Actueel

Spoedeisende Hulp-app

DORDRECHT – Patiënten van de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht kunnen vanaf nu alle informatie over hun verblijf op de SEH vinden in een app. Zo kun je op je mobiele telefoon zien hoe lang je bezoek naar verwachting duurt.