Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Basisschoolkinderen samen aan de slag met thema’s rondom scheiding

Basisschoolkinderen en medewerkers van Sociaal Wijkteam Sterrenburg gaan samen aan de slag met thema’s rondom scheiding. Samen met leeftijdsgenoten die hetzelfde meemaken, zijn de kinderen creatief en spelenderwijs bezig met verwerking.

Gedurende acht weken is er op woensdagmiddag van 14 tot 15 uur een bijeenkomst van een uur in basisschool De Meridiaan in Dordrecht Sterrenburg. De eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdag 27 september. Geïnteresseerden kunnen hun kind aanmelden via Sociaal Wijkteam Sterrenburg, 088 892 88 87, en per mail sterrenkids.dordrecht@gmail.com.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

De Meridiaan verzamelt meeste ‘E-waste’

DORDRECHT – Tien basisscholen in de Drechtsteden zamelden in vier weken zoveel mogelijk klein elektronisch afval in. Op basisschool De Meridiaan in Sterrenburg waren de leerlingen het fanatiekst. De school haalde bijna 5.000 apparaten op en is daarmee de grote winnaar van de E-waste Race. De Meridiaan kreeg van wethouder Rik van der Linden de hoofdprijs overhandigd: een geheel verzorgde schoolreis naar NEMO in Amsterdam. Op plek 2 en 3 eindigden Het Kristal (Zuilenburg) en I.B.S. Ikra met respectievelijk 2.643 en 1.203 apparaten. Een geheel Dordts podium dus. In totaal zamelden alle scholen in deze regio maar liefst 12.334 apparaten in. De E-waste Race draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald.

Actueel

Schoolplein14 voor De Driehoek

DORDRECHT – Op basisschool De Driehoek is woensdag een zogenaamde Schoolplein14 feestelijk in gebruik genomen. Captain van het Nederlands Herenvolleybalteam, Jasper Diefenbach, kwam langs om de officiële opening te verrichten. Hij is ook oud-leerling van De Driehoek en één van de initiatiefnemers van de crowdfundingsactie om een Schoolplein14 te realiseren. Lees meer in de weekendeditie van Dordt Centraal.

Actueel

Spoedeisende Hulp-app

DORDRECHT – Patiënten van de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht kunnen vanaf nu alle informatie over hun verblijf op de SEH vinden in een app. Zo kun je op je mobiele telefoon zien hoe lang je bezoek naar verwachting duurt.