Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Avond van de Nostalgie: buurtgenoten ontmoeten elkaar bij Resto VanHarte

Als onderdeel van het project ‘Geef je Buurt een Boost’ organiseert sociaal buurtrestaurant Resto Van Harte Dordrecht op woensdag 27 september De Avond van de Nostalgie. Locatie is Het Sterrenwiel, Dalmeyerplein 80.

Aan de hand van gerechten, foto’s en gebruiksvoorwerpen van vroeger delen buurtbewoners verhalen en ervaringen van vroeger met elkaar. Iedereen is welkom om te komen vertellen, te komen luisteren of allebei. Er is ook muziek. Zanger en entertainer Wilhelmus de Oranje neemt de gasten in zijn muziek mee naar tijden van vroeger. Uiteraard serveert Resto VanHarte zoals altijd een lekker, gezond en betaalbaar driegangendiner. Kom dus langs, doe mee en schuif gezellig aan!

Iedereen is van harte welkom

Iedereen is van harte welkom. De inloop start om 17.15 uur. Het diner begint om 18.00 uur. Kosten voor het driegangendiner zijn EUR 8 per persoon, voor kortingsgasten is het EUR 4.
Graag van tevoren reserveren via www.restovanharte.nl (gratis) of bel 0900 900 3030 (10 ct/min) op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur. Wilt u zeker zijn van een plek, reserveer dan zo snel mogelijk.

    

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Luidruchtige aftrap recyclecampagne Het Kristal

DORDRECHT – Basisschool Het Kristal in Sterrenburg wordt met ingang van volgend schooljaar ‘afvalvrij’. Dat houdt in dat veel meer werk gemaakt gaat worden van het scheiden van afval. Dit nieuwe beleid wordt vooral ingevoerd op verzoek van de leerlingenraad van de school. Het jaarlijkse Zomerfeest van de school werd woensdag aangegrepen als aftrap van het nieuwe recyclingbeleid. Heel toepasselijk gingen de leerlingen massaal trommelen op ‘rommel’: emmers en kliko’s. Nu kan het niemand meer ontgaan zijn: Het Kristal wordt afvalvrij.

Actueel

Ontbijt in Het Theehuis

DORDRECHT – In Het Theehuis aan de Atmosfeerstraat 1J in de wijk Sterrenburg wordt iedere vrijdagochtend van 08.30 uur tot 11.00 uur een ontbijt georganiseerd. Het ontbijt bestaat uit koffie, thee, jus d’ orange, een croissantje, een hard gekookt ei en een broodje met ham, kaas of jam. Aanmelden kan steeds uiterlijk een dag van tevoren tot 12.00 uur. Deelname kost 2,75 euro. Ook is er van 09.30 uur tot 10.30 uur de mogelijkheid om de bloeddruk te laten meten of andere zorgvragen aan een verpleegkundige van de thuiszorg Het Spectrum te stellen. Voor meer informatie en aanmelden kan er contact opgenomen worden via het telefoonnummer 078 – 6540661.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Deze vrijdag wordt weer een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg huis-aan-huis verspreid in die wijk. De Thuis in-magazines staan vol met verhalen uit de wijk. In deze Thuis in Sterrenburg staan onder meer verhalen over Gymforce One, de ontwikkelingen in het Sterrenburgpark, komt een 93-jarige (!) vrijwilliger van De Sterrenlanden aan het woord, namen we een kijkje bij het Nova Tienercollege en bij de Kringloop Tuinders.