Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Afstemmen voor wijkfeest 800 jaar Dordrecht op 15 oktober

Ben je van plan om een activiteit te organiseren in Sterrenburg in het kader van 800 jaar Dordrecht? Ben je nieuwsgierig naar wat anderen gaan doen? Of wil je met andere partijen in de wijk afstemmen of samenwerken? Kom dan langs op 15 oktober. Het idee is om met alle partijen in de wijk het programma af te stemmen.

Dat schrijven Buurtwerk en Open Hof in een uitnodiging aan iedereen in Sterrenburg die plannen aan het maken is (of wil gaan maken) voor een feest in de wijk komend jaar. “Het lijkt ons leuk om samen met bewoners en partners feestelijk  af  te sluiten met een spetterende feest in het Sterrenburgpark. Wil je meedoen of meedenken?”, zo is te lezen in de uitnodiging.

“Je bent van harte uitgenodigd om dit alles te bespreken, op dinsdag 15 oktober 2019 om 16.00 uur bij het Open Hof, Herschelstraat 27 in Sterrenburg.”

Feest in de hele stad en in alle wijken
In 2020 vieren we 800 jaar Dordrecht. Ook in de wijken in Dordrecht zijn feesten. De gemeente roept bewoners, ondernemers en organisaties op: wie wil meewerken aan activiteiten in Sterrenburg. Welke subsidie is mogelijk?
In de hele stad zijn er activiteiten over verleden, heden en toekomst van Dordrecht. Zo zijn er in de zomer de Dordtse Schapenkoppenfeesten. In het Dordrechts Museum komt een unieke tentoonstelling over de wereldberoemde Dordtse schilder Albert Cuyp.

Dordrecht wil ook feesten in alle wijken van de stad, met hoogtepunten in mei en juni 2020. Wijkbewoners en ondernemers, maar ook organisaties in de wijk kunnen plannen maken voor een feest of activiteit. Hiervoor is ook subsidie mogelijk.
Informatie daarover is te vinden op www.dordrecht800.nl.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Geen stille tocht na gezinsdrama in Dordrecht

DORDRECHT – In overleg met de nabestaanden en de buurt heeft de gemeente Dordrecht besloten om geen stille tocht te houden. Er zijn wel gesprekken geweest, maar volgens de gemeente is er op diverse bijeenkomsten stil gestaan bij het vreselijke drama wat eerder deze week heeft plaats gevonden

Actueel

Herdenkingsbijeenkomst voor omgekomen zusjes

DORDRECHT – Morgenmiddag wordt er tijdens een bijeenkomst in de Ontmoetingskerk stilgestaan bij het overlijden van de zusjes Naiomy (8) en Nicolle (12). De vader schoot afgelopen maandagavond zijn vrouw en dochters neer en vervolgens zichzelf.

Actueel

Woning gesloten na vondst van hennepplantage

DORDRECHT – Tijdens een controle is een hennepkwekerij aangetroffen in de woning aan de Keplerweg in Dordrecht. De politie trof 340 hennepplanten, assimilatielampen, een afzuiginstallatie en koolstoffilters aan. Verder werd de elektriciteit illegaal afgenomen. De woning is door de burgemeester voor drie maanden gesloten. De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een hennepplantage wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden. ( Archieffoto: Thymen Stolk )