Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Afstemmen voor wijkfeest 800 jaar Dordrecht op 15 oktober

Ben je van plan om een activiteit te organiseren in Sterrenburg in het kader van 800 jaar Dordrecht? Ben je nieuwsgierig naar wat anderen gaan doen? Of wil je met andere partijen in de wijk afstemmen of samenwerken? Kom dan langs op 15 oktober. Het idee is om met alle partijen in de wijk het programma af te stemmen.

Dat schrijven Buurtwerk en Open Hof in een uitnodiging aan iedereen in Sterrenburg die plannen aan het maken is (of wil gaan maken) voor een feest in de wijk komend jaar. “Het lijkt ons leuk om samen met bewoners en partners feestelijk  af  te sluiten met een spetterende feest in het Sterrenburgpark. Wil je meedoen of meedenken?”, zo is te lezen in de uitnodiging.

“Je bent van harte uitgenodigd om dit alles te bespreken, op dinsdag 15 oktober 2019 om 16.00 uur bij het Open Hof, Herschelstraat 27 in Sterrenburg.”

Feest in de hele stad en in alle wijken
In 2020 vieren we 800 jaar Dordrecht. Ook in de wijken in Dordrecht zijn feesten. De gemeente roept bewoners, ondernemers en organisaties op: wie wil meewerken aan activiteiten in Sterrenburg. Welke subsidie is mogelijk?
In de hele stad zijn er activiteiten over verleden, heden en toekomst van Dordrecht. Zo zijn er in de zomer de Dordtse Schapenkoppenfeesten. In het Dordrechts Museum komt een unieke tentoonstelling over de wereldberoemde Dordtse schilder Albert Cuyp.

Dordrecht wil ook feesten in alle wijken van de stad, met hoogtepunten in mei en juni 2020. Wijkbewoners en ondernemers, maar ook organisaties in de wijk kunnen plannen maken voor een feest of activiteit. Hiervoor is ook subsidie mogelijk.
Informatie daarover is te vinden op www.dordrecht800.nl.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Narcissen kondigen lente al aan

DORDRECHT – Ze zijn er vroeg bij, de narcissen. Onze fotograaf zag ze al enthousiast de lente aankondigen langs de wegen in Sterrenburg en Krispijn. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Scholieren vragen shorttrackers hemd van het lijf

DORDRECHT – Na een sfeervol Kidsbezoek van diverse basisscholen op vrijdagochtend aan de World Cup Shorttrack in de Sportboulevard sloten vier Dordtse scholen hun World Cup-beleving vandaag heel speciaal af. Er kwamen twee rijders van Team NL op bezoek.

Actueel

65 jaar een paar

DORDRECHT – Sjef en Marie Zantman – De Bruin uit Sterrenburg, beiden 88 jaar, waren op 3 februari 65 jaar getrouwd. Donderdag kwam burgemeester Kolff langs met een bloemetje. ( Privéfoto ).