Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Afspraken vaccinatie ouderen tegen corona

De GGD hoort dat het ouderen niet altijd lukt om op korte termijn en/of op een locatie in de regio een afspraak voor de vaccinatie te maken. GGD Zuid-Holland Zuid wil dan helpen.

“Wij betreuren deze problemen en begrijpen dat het vervelend is als er ongelukkige roosterafspraken worden gemaakt”, zo schrijven zij op hun website. Landelijke is de afspraak iedereen die een vaccinatie krijgt, zo dicht mogelijk bij huis in te plannen.
Dit kan betekenen dat het inplannen van die afspraak niet altijd op snel mogelijk is. Als je toch snel geprikt wil worden, kan het zijn dat je verder van huis (soms ook naar een andere regio) moet reizen.

Komt u er niet uit?
Komt u er niet uit? Neem dan contact op GGD ZHZ. De GGD in deze regio helpt dan met het zoeken naar een goede oplossing. De GGDZHZ is bereikbaar via 078 770 8580 (op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur)
Je kreeg een brief voor een vaccinatie, maar het lukt niet om daar te komen want je bent niet mobiel? Neem dan contact op met de eigen huisarts.

Lees verder op de site van GGD Zuid-Holland Zuid.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Eerste heipalen voor uitbreiding winkelcentrum de grond in

DORDRECHT – Na de sloopwerkzaamheden is het bij Winkelcentrum Sterrenburg nu tijd voor nieuwbouw. Inmiddels zijn de eerste heipalen de grond in gegaan voor de uitbreiding van het winkelcentrum, waarin de Jumbo Foodmarkt zich zal gaan vestigen. Het bestaande deel van het winkelcentrum krijgt een flinke opfrisbeurt. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Duiker in Zeedijk start van Project Waterkraan

DORDRECHT – Schoon water in vijvers en sloten van Sterrenburg tot aan het Wantij: dat is het doel van het Project Waterkraan. Het project is een samenwerking tussen het waterschap Hollandse Delta en de gemeente. Binnenkort tekenen zij een convenant voor de uitvoering die waarschijnlijk enkele jaren gaat duren. De doorbraak van de Zeedijk op de hoek van de Schenkeldijk en Oude Veerweg is het startpunt van het project. Hier wordt momenteel een grote duiker gemaakt die het water vanaf de Nieuwe Merwede gemakkelijker naar het Wantij kan leiden. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Xavi (7) houdt de buurt schoon

DORDRECHT – Xavi Bruijs uit Sterrenburg is net zeven jaar oud geworden, maar is nu al erg betrokken bij zijn woon- en leefomgeving. “Bijna iedere dag trekt hij er met vuilniszak en afvalgrijper op uit om troep op te ruimen in de buurt”, vertelt zijn moeder Fiona. “Vaak samen met zijn opa. Het is ongelofelijk wat ze iedere dag weer verzamelen!” Natuurlijk komen deze Dordtse Doorpakkers ook in actie tijdens Dordt Schoon, de stadsbrede opruimweek van 20 tot en met 27 maart. Wie mee wil doen, kan opruimmateriaal ophalen bij Weizigt, na aanmelding via [email protected] Meer info op www.weizigt.nl.