Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Afspraken vaccinatie ouderen tegen corona

De GGD hoort dat het ouderen niet altijd lukt om op korte termijn en/of op een locatie in de regio een afspraak voor de vaccinatie te maken. GGD Zuid-Holland Zuid wil dan helpen.

“Wij betreuren deze problemen en begrijpen dat het vervelend is als er ongelukkige roosterafspraken worden gemaakt”, zo schrijven zij op hun website. Landelijke is de afspraak iedereen die een vaccinatie krijgt, zo dicht mogelijk bij huis in te plannen.
Dit kan betekenen dat het inplannen van die afspraak niet altijd op snel mogelijk is. Als je toch snel geprikt wil worden, kan het zijn dat je verder van huis (soms ook naar een andere regio) moet reizen.

Komt u er niet uit?
Komt u er niet uit? Neem dan contact op GGD ZHZ. De GGD in deze regio helpt dan met het zoeken naar een goede oplossing. De GGDZHZ is bereikbaar via 078 770 8580 (op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur)
Je kreeg een brief voor een vaccinatie, maar het lukt niet om daar te komen want je bent niet mobiel? Neem dan contact op met de eigen huisarts.

Lees verder op de site van GGD Zuid-Holland Zuid.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Lezersfoto: Zonsopkomst boven Sterrenburg

De winnende lezersfoto is deze week gemaakt door Anna Nijssen.

Actueel

Duiven mishandeld in Sterrenburg

In de wijk Sterrenburg zijn recent enkele duiven gevonden waarbij de vleugels en de staart voor een groot deel zijn afgeknipt. De duiven werden gevonden in de omgeving van de Keplerweg en Halleyweg. Politie roept getuigen op zich te melden.

Actueel

Rietkraag bederft uitzicht: in november pas weer gemaaid

Goed voor de natuur, minder voor het uitzicht. Dat laatste wordt voor bewoners van de Sandenburg de hele lente en zomer bepaald door metershoog riet.