Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Afspraken vaccinatie ouderen tegen corona

De GGD hoort dat het ouderen niet altijd lukt om op korte termijn en/of op een locatie in de regio een afspraak voor de vaccinatie te maken. GGD Zuid-Holland Zuid wil dan helpen.

“Wij betreuren deze problemen en begrijpen dat het vervelend is als er ongelukkige roosterafspraken worden gemaakt”, zo schrijven zij op hun website. Landelijke is de afspraak iedereen die een vaccinatie krijgt, zo dicht mogelijk bij huis in te plannen.
Dit kan betekenen dat het inplannen van die afspraak niet altijd op snel mogelijk is. Als je toch snel geprikt wil worden, kan het zijn dat je verder van huis (soms ook naar een andere regio) moet reizen.

Komt u er niet uit?
Komt u er niet uit? Neem dan contact op GGD ZHZ. De GGD in deze regio helpt dan met het zoeken naar een goede oplossing. De GGDZHZ is bereikbaar via 078 770 8580 (op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur)
Je kreeg een brief voor een vaccinatie, maar het lukt niet om daar te komen want je bent niet mobiel? Neem dan contact op met de eigen huisarts.

Lees verder op de site van GGD Zuid-Holland Zuid.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

BRUISend weekend in Open Hof-kerk

DORDRECHT – Er is veel creativiteit in de Open Hof-kerk aan de Herschelstraat 27 in Sterrenburg. Dat wordt gedeeld tijdens een BRUISend weekend op 19 en 20 april. Vrijdagavond 19 april is de officiële opening van 19.30 tot 21.30 uur met expositie en muziek. Zaterdag 20 april is de kerk open van 09.30 tot 17.00 uur. In een expositie tonen zo’n twintig deelnemers hun creaties: schilderijen, etsen, fotografie, beelden, haakwerk, houtdraaiwerk en keramiek. Op zaterdag zijn er vanaf 10.30 uur diverse workshops, waarin je kunt kennismaken met onder andere dansexpressie, beatmixen, aquarelschilderen, stop-motion-filmpjes maken en het Bruisend verleden van (kunstenaars in) Dordrecht. Voor de kinderen is er een mooie vertelvoorstelling met poppen. Er is de hele dag muzikale optredens en er is een lunchconcert. Zondagochtend 21 april wordt afgesloten met een themadienst om 10.30 uur. Voor meer informatie: www.openhofdordrecht.nl.

Actueel

Verkeersmaatregelen vanwege plaatsing geluidsscherm bij Galileïlaan

DORDRECHT – Komende maandag begint het werk aan het geluidsscherm langs de N3 op het viaduct van de Galileïlaan in Sterrenburg. Om het werk veilig te kunnen doen, gelden er van maandag 18 tot en met vrijdag 29 maart beperkingen voor verkeer dat onder het viaduct door rijdt. Tijdens het werk blijft overdag in beide richtingen één rijstrook open voor auto’s. Tussen 20.00 en 06.00 uur zijn alle rijstroken dicht. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

‘Schilderij’ op saaie flatgevel

DORDRECHT – Op de zijgevel van deze flat aan de Leeuwstraat in Sterrenburg hing een lange tijd de levensgrote reproductie van een kunstwerk uit de collectie van het Dordrechts Museum. Totdat Trivire een aantal jaar geleden de flat renoveerde/isoleerde. De ‘lijst’ bleef hangen, maar het schilderij verdween. Zonde, vonden de bewoners van de flat die uitkijkt op de gevel. De huurders van die flat, verenigd in een bewonerscommissie, kwamen in actie. En met succes: dinsdag werd een reproductie van De lezende vrouw van Abraham van Strij, formaat 4,1 bij 6 meter, opgehangen. Donderdag werd het ‘schilderij’ feestelijk onthuld door wethouder Marc Merx en een afvaardiging van het Dordrechts Museum. (Foto’s: Stolk Fotografie)