Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Activiteiten voor (en door) jongeren in Dordrecht

In Dordrecht gebeurt er nog best wat voor jongeren. Op de website van de gemeente is een overzicht te vinden met activiteiten. “Wil je meedoen aan een activiteit? Dat kan. Hopelijk staat er een activiteit voor jou bij! We houden bij de activiteiten rekening met de corona-maatregelen. Hierdoor kan het zijn dat een activiteit vol is”, zo is te lezen.

De gemeente vroeg vele organisaties in de stad om door te geven wat zij voor en samen met jongeren doen: een activiteit, een training, een (muziek)les of een gesprek is, fysiek (als dat nog kan) of online. Deze coronatijd vraagt veel van de kinderen en jongeren. Heeft de stad ze ook nog wat te bieden?
Bekijk zeker het overzicht op de site van de gemeente. Hou ook het nieuws in de gaten van jouw club, vereniging of groep, en van het jongerenwerk.

Voor kinderen is er natuurlijk het overzicht op de site van Toppie.

(op de foto activiteiten in het Sterrenburgpark – iedereen hoopt dat dat snel weer mogelijk is)

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Eerste heipalen voor uitbreiding winkelcentrum de grond in

DORDRECHT – Na de sloopwerkzaamheden is het bij Winkelcentrum Sterrenburg nu tijd voor nieuwbouw. Inmiddels zijn de eerste heipalen de grond in gegaan voor de uitbreiding van het winkelcentrum, waarin de Jumbo Foodmarkt zich zal gaan vestigen. Het bestaande deel van het winkelcentrum krijgt een flinke opfrisbeurt. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Duiker in Zeedijk start van Project Waterkraan

DORDRECHT – Schoon water in vijvers en sloten van Sterrenburg tot aan het Wantij: dat is het doel van het Project Waterkraan. Het project is een samenwerking tussen het waterschap Hollandse Delta en de gemeente. Binnenkort tekenen zij een convenant voor de uitvoering die waarschijnlijk enkele jaren gaat duren. De doorbraak van de Zeedijk op de hoek van de Schenkeldijk en Oude Veerweg is het startpunt van het project. Hier wordt momenteel een grote duiker gemaakt die het water vanaf de Nieuwe Merwede gemakkelijker naar het Wantij kan leiden. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Xavi (7) houdt de buurt schoon

DORDRECHT – Xavi Bruijs uit Sterrenburg is net zeven jaar oud geworden, maar is nu al erg betrokken bij zijn woon- en leefomgeving. “Bijna iedere dag trekt hij er met vuilniszak en afvalgrijper op uit om troep op te ruimen in de buurt”, vertelt zijn moeder Fiona. “Vaak samen met zijn opa. Het is ongelofelijk wat ze iedere dag weer verzamelen!” Natuurlijk komen deze Dordtse Doorpakkers ook in actie tijdens Dordt Schoon, de stadsbrede opruimweek van 20 tot en met 27 maart. Wie mee wil doen, kan opruimmateriaal ophalen bij Weizigt, na aanmelding via [email protected] Meer info op www.weizigt.nl.