Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Activiteiten voor (en door) jongeren in Dordrecht

In Dordrecht gebeurt er nog best wat voor jongeren. Op de website van de gemeente is een overzicht te vinden met activiteiten. “Wil je meedoen aan een activiteit? Dat kan. Hopelijk staat er een activiteit voor jou bij! We houden bij de activiteiten rekening met de corona-maatregelen. Hierdoor kan het zijn dat een activiteit vol is”, zo is te lezen.

De gemeente vroeg vele organisaties in de stad om door te geven wat zij voor en samen met jongeren doen: een activiteit, een training, een (muziek)les of een gesprek is, fysiek (als dat nog kan) of online. Deze coronatijd vraagt veel van de kinderen en jongeren. Heeft de stad ze ook nog wat te bieden?
Bekijk zeker het overzicht op de site van de gemeente. Hou ook het nieuws in de gaten van jouw club, vereniging of groep, en van het jongerenwerk.

Voor kinderen is er natuurlijk het overzicht op de site van Toppie.

(op de foto activiteiten in het Sterrenburgpark – iedereen hoopt dat dat snel weer mogelijk is)

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Lezersfoto: Zonsopkomst boven Sterrenburg

De winnende lezersfoto is deze week gemaakt door Anna Nijssen.

Actueel

Duiven mishandeld in Sterrenburg

In de wijk Sterrenburg zijn recent enkele duiven gevonden waarbij de vleugels en de staart voor een groot deel zijn afgeknipt. De duiven werden gevonden in de omgeving van de Keplerweg en Halleyweg. Politie roept getuigen op zich te melden.

Actueel

Rietkraag bederft uitzicht: in november pas weer gemaaid

Goed voor de natuur, minder voor het uitzicht. Dat laatste wordt voor bewoners van de Sandenburg de hele lente en zomer bepaald door metershoog riet.