Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Werkgroep aan de slag met Sterrenburgpark

Maandag 8 januari kwam de Werkgroep Sterrenburgpark opnieuw bij elkaar om te brainstormen over het Sterrenburgpark. Hier zijn leuke ideeën uit ontstaan voor de aanpak van het vervolg. Als eerste moet er nu een ontwerp komen voor de ruimte waar en natuurlijke, waterrijke plek kan komen om te spelen en te bewegen. De volgende bijeenkomst is op dinsdag 23 januari 2018.

Eerder was er – november 2017 – al een inloopbijeenkomst in Het Sterrenwiel, waarbij veel leuke ideeën en wensen van de bewoners van Sterrenburg zijn ingebracht. Bovendien was er ook al een bijeenkomst met veel professionals in de wijk. Met al deze ideeën en wensen in het achterhoofd gaat de werkgroep aan de slag om een waterrijke speel- en beweegplek neer te zetten voor jong en oud.

Het doel van de verbeteringen in het Sterrenburgpark is om het park levendiger te maken. Het is een mooi groot park waar momenteel nog te weinig gebruik van wordt gemaakt. Met deze aanpak willen we hier verandering in brengen.

Meer weten of zelf meedoen?
De vrijwilligers van de Werkgroep Sterrenburgpark en medewerkers van verschillende organisaties zijn nu volop bezig om dit doel te bereiken. Heb jij ook leuke ideeën of wensen voor het Sterrenburgpark? Aarzel niet en mail de Werkgroep Sterrenburgpark jouw idee of wens, of stel je vraag.
Voorzitter van de werkgroep is Rob Roelofs, bewoner van Sterrenburg. Verder doen mee: Magda Hensen, John van der Laan, Kim Boulsums, Harold Stam, Jason Bonham en diverse medewerkers van gemeente, GGD, Weizigt, Het Spectrum, Sport en meer.

Wil je meer weten over wat er allemaal al is gebeurd? Kijk dan eens op www.wijkendordrecht.nl/sterrenburgpark. Daar kun je ook terugvinden welke wensen en ideeën er al zijn binnengekomen.

Je kunt natuurlijk ook op BUURbook voor Sterrenburg kijken wat er al over het park is te vinden.

Omdat er na veel regen grote plassen staan in het park, moet er wat gebeuren. De werkzaamheden om dat op te lossen worden gebruikt om een natuurlijke plek voor spelen en bewegen aan te leggen.

Er zijn al allerlei ideeën binnen gekomen: wat is er allemaal mogelijk op zo’n plek?

Tijdens bijeenkomsten in Het Sterrenwiel met medewerkers en vrijwilligers van vele organisaties (foto) en met bewoners van Sterrenburg is nagedacht over alle mogelijkheden voor een beter, leuker, goed bezocht Sterrenburgpark.

Wil je graag af en toe nieuws over de wijk in je mailbox? Neem dan een gratis abonnement op de nieuwsbrief voor Sterrenburg.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Politieberichten

Politie zoekt getuigen van overval Jupiterlaan

DORDRECHT – De daders van de overval op een woning van een woongroep aan de Jupiterlaan worden rond de 16/17 jaar geschat. Op 6 december om 23.30 uur dwongen twee jongeren met steekwapens een begeleider die het tuinhek wilde afsluiten naar binnen en eisten geld. Zij gingen er met een kistje vandoor in onbekende richting. De politie ontvangt graag meer informatie. De daders waren licht getint en droegen zwarte kleding. Contact opnemen met de politie kan via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Actueel

Parkeerdruk Sterrenburg Noord blijft onder de aandacht

DORDRECHT – De parkeerdruk in onder meer Sterrenburg Noord is vorige week tijdens de Commissievergadering Fysieke Leefomgeving door bewoners onder de politieke aandacht gebracht. Leo Schaap van de bewonersgroep Sterrenburg Noord is tevreden over het verloop van de avond.

Actueel

Woning overvallen in Sterrenburg

DORDRECHT – Op de Jupiterlaan in de wijk Sterrenburg is gisterenavod rond 23.30 een woning overvallen. De politie kwam met meerdere politie-eenheden ter plaatse. Tijdens de zoekactie werd ook een politiehond ingezet. Over de daders is nog niks bekend.