Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Werkgroep aan de slag met Sterrenburgpark

Maandag 8 januari kwam de Werkgroep Sterrenburgpark opnieuw bij elkaar om te brainstormen over het Sterrenburgpark. Hier zijn leuke ideeën uit ontstaan voor de aanpak van het vervolg. Als eerste moet er nu een ontwerp komen voor de ruimte waar en natuurlijke, waterrijke plek kan komen om te spelen en te bewegen. De volgende bijeenkomst is op dinsdag 23 januari 2018.

Eerder was er – november 2017 – al een inloopbijeenkomst in Het Sterrenwiel, waarbij veel leuke ideeën en wensen van de bewoners van Sterrenburg zijn ingebracht. Bovendien was er ook al een bijeenkomst met veel professionals in de wijk. Met al deze ideeën en wensen in het achterhoofd gaat de werkgroep aan de slag om een waterrijke speel- en beweegplek neer te zetten voor jong en oud.

Het doel van de verbeteringen in het Sterrenburgpark is om het park levendiger te maken. Het is een mooi groot park waar momenteel nog te weinig gebruik van wordt gemaakt. Met deze aanpak willen we hier verandering in brengen.

Meer weten of zelf meedoen?
De vrijwilligers van de Werkgroep Sterrenburgpark en medewerkers van verschillende organisaties zijn nu volop bezig om dit doel te bereiken. Heb jij ook leuke ideeën of wensen voor het Sterrenburgpark? Aarzel niet en mail de Werkgroep Sterrenburgpark jouw idee of wens, of stel je vraag.
Voorzitter van de werkgroep is Rob Roelofs, bewoner van Sterrenburg. Verder doen mee: Magda Hensen, John van der Laan, Kim Boulsums, Harold Stam, Jason Bonham en diverse medewerkers van gemeente, GGD, Weizigt, Het Spectrum, Sport en meer.

Wil je meer weten over wat er allemaal al is gebeurd? Kijk dan eens op www.wijkendordrecht.nl/sterrenburgpark. Daar kun je ook terugvinden welke wensen en ideeën er al zijn binnengekomen.

Je kunt natuurlijk ook op BUURbook voor Sterrenburg kijken wat er al over het park is te vinden.

Omdat er na veel regen grote plassen staan in het park, moet er wat gebeuren. De werkzaamheden om dat op te lossen worden gebruikt om een natuurlijke plek voor spelen en bewegen aan te leggen.

Er zijn al allerlei ideeën binnen gekomen: wat is er allemaal mogelijk op zo’n plek?

Tijdens bijeenkomsten in Het Sterrenwiel met medewerkers en vrijwilligers van vele organisaties (foto) en met bewoners van Sterrenburg is nagedacht over alle mogelijkheden voor een beter, leuker, goed bezocht Sterrenburgpark.

Wil je graag af en toe nieuws over de wijk in je mailbox? Neem dan een gratis abonnement op de nieuwsbrief voor Sterrenburg.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Met de schrik vrij na dubbele botsing

DORDRECHT – Een automobiliste kwam vanmiddag met de schrik vrij na een eenzijdige dubbele aanrijding op de Galileïliaan in Sterrenburg. Ze raakte eerst een markeringspaaltje langs de weg, schoot door naar de middenberm, waar ze de paal van een verkeersbord raakte en vervolgens dwars op de weg tot stilstand kwam. De vrouw raakte niet gewond. Naast het straatmeubilair raakte ook de auto behoorlijk beschadigd.

Actueel

Zomerschool voor vierde keer van start

DORDRECHT – Rond de driehonderd Dordtse basisscholieren zijn vandaag gestart op de Zomerschool Dordrecht. Het is voor het vierde jaar op rij dat zes schoolbesturen dit extra lesprogramma aanbieden in samenwerking met de gemeente en een aantal andere partijen.

Actueel

René Brant vertelt in Ontmoetingskerk

DORDRECHT – Onze gezondheid door een evolutionaire bril gezien. Dordtenaar René Brant schreef er het boek ‘Aap op schoenen met een buikje’ over. Op woensdag 21 augustus is hij te gast bij het tweede Zomer Open Huis in de Ontmoetingskerk in Sterrenburg om er over te vertellen. Foto’s van zijn expeditie door de Pyreneeën illustreren zijn verhaal, waarbij zijn belevenissen de aanleiding zijn voor het bespreken van diverse gezondheidsaspecten vanuit het evolutionaire denken. Iedereen is deze morgen weer van harte welkom in de kerk aan de Slangenburg 3. Vanaf 09.45 uur is er inloop en de presentatie begint om 10.15 uur. De toegang is vrij en gasten worden ontvangen met koffie of thee en een zomerse traktatie.