Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Werkgroep aan de slag met Sterrenburgpark

Maandag 8 januari kwam de Werkgroep Sterrenburgpark opnieuw bij elkaar om te brainstormen over het Sterrenburgpark. Hier zijn leuke ideeën uit ontstaan voor de aanpak van het vervolg. Als eerste moet er nu een ontwerp komen voor de ruimte waar en natuurlijke, waterrijke plek kan komen om te spelen en te bewegen. De volgende bijeenkomst is op dinsdag 23 januari 2018.

Eerder was er – november 2017 – al een inloopbijeenkomst in Het Sterrenwiel, waarbij veel leuke ideeën en wensen van de bewoners van Sterrenburg zijn ingebracht. Bovendien was er ook al een bijeenkomst met veel professionals in de wijk. Met al deze ideeën en wensen in het achterhoofd gaat de werkgroep aan de slag om een waterrijke speel- en beweegplek neer te zetten voor jong en oud.

Het doel van de verbeteringen in het Sterrenburgpark is om het park levendiger te maken. Het is een mooi groot park waar momenteel nog te weinig gebruik van wordt gemaakt. Met deze aanpak willen we hier verandering in brengen.

Meer weten of zelf meedoen?
De vrijwilligers van de Werkgroep Sterrenburgpark en medewerkers van verschillende organisaties zijn nu volop bezig om dit doel te bereiken. Heb jij ook leuke ideeën of wensen voor het Sterrenburgpark? Aarzel niet en mail de Werkgroep Sterrenburgpark jouw idee of wens, of stel je vraag.
Voorzitter van de werkgroep is Rob Roelofs, bewoner van Sterrenburg. Verder doen mee: Magda Hensen, John van der Laan, Kim Boulsums, Harold Stam, Jason Bonham en diverse medewerkers van gemeente, GGD, Weizigt, Het Spectrum, Sport en meer.

Wil je meer weten over wat er allemaal al is gebeurd? Kijk dan eens op www.wijkendordrecht.nl/sterrenburgpark. Daar kun je ook terugvinden welke wensen en ideeën er al zijn binnengekomen.

Je kunt natuurlijk ook op BUURbook voor Sterrenburg kijken wat er al over het park is te vinden.

Omdat er na veel regen grote plassen staan in het park, moet er wat gebeuren. De werkzaamheden om dat op te lossen worden gebruikt om een natuurlijke plek voor spelen en bewegen aan te leggen.

Er zijn al allerlei ideeën binnen gekomen: wat is er allemaal mogelijk op zo’n plek?

Tijdens bijeenkomsten in Het Sterrenwiel met medewerkers en vrijwilligers van vele organisaties (foto) en met bewoners van Sterrenburg is nagedacht over alle mogelijkheden voor een beter, leuker, goed bezocht Sterrenburgpark.

Wil je graag af en toe nieuws over de wijk in je mailbox? Neem dan een gratis abonnement op de nieuwsbrief voor Sterrenburg.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuwe Thuis in Sterrenburg

DORDRECHT – Vandaag wordt huis-aan-huis in Sterrenburg een nieuwe editie van het wijkmagazine Thuis in Sterrenburg verspreid. Met verhalen uit de wijk en uitingen van lokale adverteerders. In deze Thuis in Sterrenburg aandacht voor onder meer de Viersprong, de Tuin van Sterrenburg, sportaanbod in de zomermaanden en rubrieken over wonen in Sterrenburg en Mijn huisdier en ik. 

Actueel

VIDEO: Gaslekkage in woning

DORDRECHT – De brandweer is maandagavond uitgerukt voor een gaslek aan de Wittenstein in Sterrenburg. De straat werd afgezet en de bewoners moesten hun huis uit. Monteurs van netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om het lek op te sporen en te repareren. De brandweer ventileerde de woning. Na ruim een uur konden de bewoners weer hun huis in.

Actueel

Onderbroek vol drugs

DORDRECHT – Wijkagenten hebben gisteren in Sterrenburg na een korte achtervolging een vermoedelijke drugsdealer gepakt. ‘Verdachte gevloerd in de bosschages. In zijn onderbroek zat de zooi op de foto. Auto, telefoons, cashgeld en drugs zijn voorlopig van ons. Wegwezen uit de wijk!’, aldus de agenten op Instagram.