Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Vragen over energiebesparen? Het Energieloket

Alle informatie over het besparen van energie in Dordrecht vind je bij het digitale Energieloket. Dat is er speciaal voor woningeigenaren en VVE’s. Neem eens een kijkje.

Het Energieloket Dordrecht helpt jou als woningeigenaar met je vragen over het duurzaam maken van je woning en energie besparen.
Je vindt er bijvoorbeeld de ‘Huisscan’ en onafhankelijke informatie over stappen die je kunt zetten en subsidies die mogelijk zijn. Ook is er een koppeling met vakspecialisten, zodat je ziet welke aanbieders je kunnen helpen bij het nemen van maatregelen.

Vragen
Via het Energieloket Dordrecht kun je ook vragen stellen. “Ons team zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur”, zo is te lezen op hun website. Bellen of mailen kan ook:
– 088 525 4110 (lokaal tarief, ma t/m vr),
– mail naar [email protected].

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Getuigenoproep straatroof Halleyweg

DORDRECHT – De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal op straat van de pinpas van een 83-jarige vrouw op 12 december 2020 tussen 13.15 en 14.00 uur. Twee Engelssprekende jonge vrouwen benaderden de vrouw op de Halleyweg in Sterrenburg en wisten de pinpas uit haar rollator te stelen, zonder dat het slachtoffer dit door had. De politie is ook concreet op zoek naar een mannelijke getuige die voorbij gefietst is tijdens het incident. Deze getuige zou ook nog even gestopt zijn en wat geroepen hebben.

Actueel

Nieuwe fundering, nieuw asfalt

DORDRECHT – Op dit moment wordt de N3, inclusief op- en afritten, compleet vernieuwd tussen de Copernicusweg en de A16/Laan van Europa. Deze tweede fase is gereed op 19 maart, is de planning. Tijdens de werkzaamheden moeten automobilisten rekening houden met een aangepaste verkeerssituatie, zoals korte invoegstroken, minder rijstroken, wegversmallingen en een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur.

Actueel

Draaiende kapsalon aangetroffen in Sterrenburg

DORDRECHT – Na een melding via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie maandagavond 28 december onderzoek gedaan in de wijk Sterrenburg. Volgens de melding zou een persoon in de wijk een kapsalon draaiende houden in een schuurtje tegen de regels in. Ter plaatse troffen agenten inderdaad een ingerichte kapsalon aan. Tegen de eigenaar zullen maatregelen worden genomen.