Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Actieagenda Wonen: woning voor iedereen

Een enthousiaste ministersploeg, die samen met ons wil werken aan het wonen in Nederland. Samen met jullie willen we veel meer mensen perspectief bieden op een koop- of huurwoning. Een huis dat ze kunnen betalen en waarin ze zich thuis voelen. In een leefbare, zorgzame en veilige buurt, waarin ze zich welkom voelen. Dat vragen 34 organisaties in de Actieagenda Wonen.

Samen hebben we de Actieagenda Wonen gemaakt, met onze plannen voor de komende tien jaar, zo laten deze tientallen clubs weten. De plannen in de Actieagenda Wonen voor de komende tien jaar zijn verdeeld in vier onderwerpen:

  • Een miljoen nieuwe woningen bijbouwen.
  • Wonen betaalbaar houden voor huurders en kopers.
  • Wijken en buurten verbeteren en vitaal en leefbaar houden.
  • Sneller alle woningen verduurzamen.

Meer weten?
Lees verder op de website van de Woonbond of die van Aedes, de koepel van woningcorporaties waar ook Trivire in deelneemt.

Je kunt de Actieagenda Wonen hier lezen (in PDF).

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Vermiste man uit Sterrenburg is terecht

DORDRECHT – De 63-jarige man uit Sterrenburg die gisteren aan het eind van de middag als vermist werd opgegeven is weer terecht. Hij werd afgelopen nacht tijdens een zoekactie  teruggevonden in een bos in Oss, meldt de politie. Hij is weer terug in Dordrecht gebracht.

112-nieuws

Man (63) uit Sterrenburg vermist

DORDRECHT – De politie is op zoek naar een 63-jarige man die sinds donderdag 17.00 uur vermist is vanaf de Minnaertweg in Sterrenburg. Er werd een Burgernetmelding rondgestuurd met het signalement van de man. Het gaat om een blanke man, lang en slank, met kort grijs haar en grijze snor. Hij droeg bij zijn vermissing een beige jas, blauwe spijkerbroek en sneakers. De man is goed ter been en is lopend vertrokken. (Foto: Privé)

Actueel

Buurt-Bistro en bieb in Het Tuinhuis blijven gewoon open

DORDRECHT – Na de mededeling van buurtvereniging Sterrenburg Doet Samen dat zij haar activiteiten gaat staken, is er nogal wat verwarring ontstaan rond Het Tuinhuis in het Sterrenburgpark. “Wij zijn en blijven gewoon open. Het gaat goed en iedereen is hier van harte welkom”, zegt Milco Hoffmann van de Buurt-Bistro, de sfeervolle horecagelegenheid in het Tuinhuis. Dat geldt ook voor de vestiging van de Bibliotheek AanZet die er is gevestigd. (Foto: Stolk Fotografie)