Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Actieagenda Wonen: woning voor iedereen

Een enthousiaste ministersploeg, die samen met ons wil werken aan het wonen in Nederland. Samen met jullie willen we veel meer mensen perspectief bieden op een koop- of huurwoning. Een huis dat ze kunnen betalen en waarin ze zich thuis voelen. In een leefbare, zorgzame en veilige buurt, waarin ze zich welkom voelen. Dat vragen 34 organisaties in de Actieagenda Wonen.

Samen hebben we de Actieagenda Wonen gemaakt, met onze plannen voor de komende tien jaar, zo laten deze tientallen clubs weten. De plannen in de Actieagenda Wonen voor de komende tien jaar zijn verdeeld in vier onderwerpen:

  • Een miljoen nieuwe woningen bijbouwen.
  • Wonen betaalbaar houden voor huurders en kopers.
  • Wijken en buurten verbeteren en vitaal en leefbaar houden.
  • Sneller alle woningen verduurzamen.

Meer weten?
Lees verder op de website van de Woonbond of die van Aedes, de koepel van woningcorporaties waar ook Trivire in deelneemt.

Je kunt de Actieagenda Wonen hier lezen (in PDF).

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Lezersfoto: Zonsopkomst boven Sterrenburg

De winnende lezersfoto is deze week gemaakt door Anna Nijssen.

Actueel

Duiven mishandeld in Sterrenburg

In de wijk Sterrenburg zijn recent enkele duiven gevonden waarbij de vleugels en de staart voor een groot deel zijn afgeknipt. De duiven werden gevonden in de omgeving van de Keplerweg en Halleyweg. Politie roept getuigen op zich te melden.

Actueel

Rietkraag bederft uitzicht: in november pas weer gemaaid

Goed voor de natuur, minder voor het uitzicht. Dat laatste wordt voor bewoners van de Sandenburg de hele lente en zomer bepaald door metershoog riet.