Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Financiële hulp voor jouw groene project?

Vrijwilligers die zich inzetten om de omgeving groener, natuurrijker en socialer te maken. Hoor jij daar bij? Weet dat jouw club een aanvraag voor een voucher kan indienen. Van klein tot groot. Voor alle projecten die bijdragen aan onze groene leefomgeving. 

Op www.zelfdoeninzh.nl/voucherregelingen vind je meer informatie en kun je lezen wat de voorwaarden zijn.
“Van een paddenpoel aanleggen tot een gezamenlijke cursus voor jullie vrijwilligers. Vouchers zijn breed inzetbaar omdat de behoefte en vragen van vrijwilligersgroepen allen uniek zijn. Wil je bekijken welke aanvragen we in eerdere jaren heb toegekend? Bekijk dan de inspiratiepagina en de eerder uitgevoerde projecten per categorie”, zo is te lezen op die website.

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Koningsdag in beeld, deel 2

DORDRECHT – Dordrecht vierde donderdag op grote schaal Koningsdag. Ook de wijken kleurden oranje. Zoals het Remmersteinplein in Sterrenburg en de Tuin van Sterrenburg en het Sterrenburgpark. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Feest in Winkelcentrum Sterrenburg

DORDRECHT – Het heeft even geduurd maar de vernieuwing van Winkelcentrum Sterrenburg is nu echt bijna afgerond. Omdat de verbouwing in fases is doorlopen, hebben de bezoekers al de effecten kunnen zien van het harde werk. Zo is het nieuwe parkeerdek al enige tijd in gebruik en lopen er wekelijks duizenden bezoekers meer door de nieuwe hoofdentree. Maar ook de expeditiestraat is aangepakt, zitten oude én nieuwe huurders in een vernieuwd ‘jasje’ en is er een flink extra aanbod aan vers en horeca bijgekomen. Reden voor eigenaar Wereldhave, de ondernemers, de gemeente Dordrecht én alle betrokken partners om een feestje te organiseren. Vanochtend voor de partners en bedrijven en in de middag met de klanten. Op dat feestje gaven onder meer de Dordtse meiden van OG3NE een optreden.

Actueel

Samen aan de slag voor een opgeruimde buurt

DORDRECHT – Tussen het Dagactiviteitencentrum Neptunuslaan van ASVZ in Sterrenburg en de buurtbewoners is een mooie samenwerking ontstaan. Dat leidde vorige week tot een gezamenlijke opruimactie.