Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wat kunnen we samen betekenen voor ouderen?

Het is tijd voor een nieuwe kijk op wijken, wonen en zorg. Met verbeelding en ontwerpkracht. Met oog voor innovatie. Met mensen die over de grenzen van hun vakgebied heen kijken en contact maken met buurtbewoners en bestuur. Rijksbouwmeester Floris Alkemade zocht inspirerende voorbeelden met zijn wedstrijd Who Cares. Wat doen we in Dordrecht?

Op dinsdagmiddag 15 mei was er een bijeenkomst over dit thema in Dordrecht. Partners in de stad die werken aan wonen, welzijn & zorg, openbare ruimte, gezondheid, mobiliteit en vele andere vakgebieden, en gemeentelijke collega’s uit de verschillende fysieke en sociale vakgebieden kwamen bijeen in de Open Hof. Meer hierover is te vinden op www.wijkendordrecht.nl/sterrenburg/grijs-groen-blauw-en-zilver.
Hieronder enkele foto’s die zijn te vinden op YouTube.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Jonge boompjes gesloopt in Sterrenburgpark

DORDRECHT – In het Sterrenburgpark zijn afgelopen weekend acht recent geplante boompjes vernield. Ze stonden bij de nieuwe speelvijver. De wijkagent roept mensen die iets gezien hebben op zich te melden bij de politie.

Actueel

Man gewond na val van dak in Sterrenburg

DORDRECHT – Een bewoner van de Pijnenburg in Sterrenburg is vrijdagochtend gewond geraakt bij een val van zijn dak. Meerdere ambulances en brandweer kwamen ter plaatse. De man werd met behulp van een ladderwagen van de brandweer vanaf een balkon naar beneden gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. Onderweg naar de melding kreeg de ladderwagen van de Dordtse brandweer pech. Brandweereenheden uit Zwijndrecht en Papendrecht schoten daarna te hulp. Het slachtoffer was aanspreekbaar. Over zijn toestand is verder nog niets bekend. (Foto’s: Thymen Stolk)

Actueel

Toezicht tussenschoolse opvang met drone? 1 april!

DORDRECHT – Aardig wat ouders en leerlingen van Jenaplanschool De Driehoek gingen er vandaag met boter en suiker in. De basisschool in Sterrenburg heeft veel moeite om het rooster voor de tussenschoolse opvang rond te krijgen met vrijwilligers. Volgend schooljaar stapt de basisschool over op andere lestijden, waarmee dat probleem wordt ondervangen. Maar tot de zomervakantie werd een noodoplossing bedacht: toezicht met een drone. Vandaag werd de online demonstratie gegeven. Inderdaad, een gevalletje 1 april.