Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nieuwe Regiegroep, uw Wijkwens

Heeft u een goed idee voor in uw straat, buurt of wijk maar ontbreekt het u aan de financiële middelen? Dan kunt u een beroep doen op een bijdrage van de gemeente.

Hij wordt vanaf heden beoordeeld door de nieuwe samengestelde Regiegroep Oost. Deze beoordeelt de aanvragen voor Dubbeldam, Stadspolders  en Sterrenburg.

Wanneer ondersteunt de gemeente een idee met een bijdrage?  Indien de wens betrekking heeft op bijv. leefbaarheid of veiligheid dan is een bijdrage mogelijk. De wijkwens kan zowel “fysiek” als “sociaal” zijn. Criteria voor een wijkwens vindt u o.a. op de site van de gemeente Dordrecht.

Hoe vraag je de bijdrage aan?
Eigenlijk heel eenvoudig. Vul een formulier “aanvraag subsidie wijkwensen” in via de site van de gemeente (www.wijkendordrecht.nl/wijkwensen).

Vul hierop de gevraagde gegevens in. Geef daarin een goede omschrijving van de wijkwens. Schrijf kort en bondig aanleiding en motivatie en voor welke doelgroep de wijkwens is bedoeld.
Bijv. voor jongeren van 14 – 18 jaar, voor 65+ of een buurtactiviteit om het sociale contact te bevorderen.
Natuurlijk ook van belang om aan te geven om welk bedrag het gaat. Specificeer deze en laat evt. vergezeld gaan van offertes. Dat verduidelijkt de aanvraag.

Gegevens verzameld en ingevuld? Stuur dan het formulier op naar de gemeente of mail naar wijkwensen@dordrecht.nl. Alle info kunt u vinden op www.wijkendordrecht.nl/wijkwensen.

Geen internet? Bellen kan ook
Uw vragen over het indienen van uw Wijkwens, kunt u stellen aan de afdeling Wijkgericht werken, bereikbaar via telefoonnummer 078 -770 47 74.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Ontdek Sterrenburg op de fiets

DORDRECHT – In het kader van het 50-jarig bestaan van Sterrenburg vindt er een fiets- en …

Actueel

Koopjes in de Sterrenlanden

Omdat er in verband met vakanties pas eind augustus weer een markt wordt gehouden heeft de Koopjeshof, de tweedehandswinkel van verpleeghuis De Sterrenlanden, heel veel afgeprijsde zomerkleding, speelgoed en huishoudelijke artikelen in huis

Actueel

Rozenverkoper met babbeltruc meldt zich bij politie

DORDRECHT – Bij een huis op het Dalmeyerplein belde zaterdagochtend een jongen aan om rozen te verkopen. Deze vrolijk bedoelde actie bleek een babbeltruc.