Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nieuwe kansen voor middenzone Gezondheidspark

De zone tussen Albert Schweitzer ziekenhuis en Sportboulevard biedt volgens de gemeente vooral kansen voor woningbouw. Plannen voor winkels, kantoren en zorgvoorzieningen zijn niet meer realistisch. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad daarom voor om nieuwe plannen voor deze middenzone te ontwikkelen.

De gemeente Dordrecht wil de bestaande samenwerkingsovereenkomsten met het Albert Schweitzer ziekenhuis en ontwikkelaar Multi ontbinden. Met Multi is daar al langer overeenstemming over, met het ziekenhuis was er nog verschil van mening over de verdeling van de kosten die de gemeente al heeft gemaakt (zoals de aanleg van een tunnel). Een onafhankelijk deskundige heeft op verzoek van beide partijen advies uitgebracht: het ziekenhuis zou een bijdrage van € 7,5 miljoen niet hoeven te betalen. Het college legt zich bij dat advies neer. In de gemeentelijke begroting is dit bedrag al eerder afgeboekt.

Groeiagenda
Het college van burgemeester en wethouders wil de middenzone nu vooral gebruik voor woningen. Dordrecht wil in het kader van de regionale groeiagenda de komende jaren 10.000 woningen extra bouwen, zonder daarvoor polders op te offeren. Gebieden zoals het Gezondheidspark kunnen daaraan een bijdrage leveren. De oorspronkelijke plannen voor een gemengde invulling van de middenzone zijn niet meer haalbaar. De provincie wil geen detailhandel buiten de winkelcentra, wonen en zorg worden steeds meer gescheiden, en voor kantoren is op andere plaatsen in de stad genoeg ruimte.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Ontdek Sterrenburg op de fiets

DORDRECHT – In het kader van het 50-jarig bestaan van Sterrenburg vindt er een fiets- en …

Actueel

Koopjes in de Sterrenlanden

Omdat er in verband met vakanties pas eind augustus weer een markt wordt gehouden heeft de Koopjeshof, de tweedehandswinkel van verpleeghuis De Sterrenlanden, heel veel afgeprijsde zomerkleding, speelgoed en huishoudelijke artikelen in huis

Actueel

Rozenverkoper met babbeltruc meldt zich bij politie

DORDRECHT – Bij een huis op het Dalmeyerplein belde zaterdagochtend een jongen aan om rozen te verkopen. Deze vrolijk bedoelde actie bleek een babbeltruc.