Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Meedenken over Sterrenburgpark – samen ontwerpen

Groen is gezond, groen is economisch van waarde, groen kan zorgen voor meer sociale verbinding en groen is goed voor duurzaamheid en klimaat. Hoe kunnen we dan het Sterrenburgpark nog beter tot zijn recht laten komen? Wie wil meedenken over een nieuwe natuurlijke plek in het park om te spelen, te bewegen, te sporten?

In oktober (misschien nog eind september) zijn er creatieve bijeenkomsten. Eén voor organisaties in Sterrenburg die actief zijn op het terrein van bewegen, spelen en sporten, maar ook zorg, welzijn, onderwijs, enzovoorts. Er volgt nog zo’n bijeenkomst voor alle bewoners van Sterrenburg die mee willen denken over de aanleg van een natuurlijke water-speelplek in het Sterrenburgpark.
Dat is een van de ideeën die uit een onderzoek door twee studenten naar voren zijn gekomen.

Samen ontwerpen 
Tijdens de bijeenkomsten bekijken we welke beelden, wensen en gedachten er mogelijk nog meer leven over de mogelijkheden van het Sterrenburgpark. Daarna gaan de deelnemers aan de creatieve bijeenkomst zelf aan de slag. Hoe kun je samen een natuurlijke waterspeelplek ontwerpen. Een plek voor alle leeftijdsgroepen, die uitnodigt te bewegen of te sporten?

Veel positieve reacties
Er zijn veel positieve reacties van organisaties die actief zijn in Sterrenburg op het idee voor zo’n plek. Tot nu toe van onder andere dienst Jeugd en Gezondheid / GGD, Het Spectrum, Syndion, Gemiva, winkeliersvereniging winkelcentrum Sterrenburg / JUMBO, R’Newt (jongerenwerk), MEE (buurtwerk team Oost), Sportbedrijf en sportcoach, Walk for Fit, Fysiotherapie Sterrenburg, E-Wheels, Remco’s Vogelkwekerij, Calisthenics Dordrecht, Weizigt, Natuurlijk Sportief, Trivire, Sociaal Wijkteam, diverse scholen in Sterrenburg, enzovoorts.
Ook de eerste bewoners lieten weten dat ze mee willen doen. Aanmelden kan al via de pagina op BUURbook.
Binnenkort verschijnt de definitieve uitnodiging hier, op Facebook, Twitter en BUURbook.

 

 

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Ontdek Sterrenburg op de fiets

DORDRECHT – In het kader van het 50-jarig bestaan van Sterrenburg vindt er een fiets- en …

Actueel

Koopjes in de Sterrenlanden

Omdat er in verband met vakanties pas eind augustus weer een markt wordt gehouden heeft de Koopjeshof, de tweedehandswinkel van verpleeghuis De Sterrenlanden, heel veel afgeprijsde zomerkleding, speelgoed en huishoudelijke artikelen in huis

Actueel

Rozenverkoper met babbeltruc meldt zich bij politie

DORDRECHT – Bij een huis op het Dalmeyerplein belde zaterdagochtend een jongen aan om rozen te verkopen. Deze vrolijk bedoelde actie bleek een babbeltruc.