Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kinderen en ouderen bewegen samen

Pim Konijnendijk nam het initiatief om basisschool Het Kristal en De Sterrenlanden bij elkaar te brengen. Leerlingen van de school komen regelmatig naar verzorgingshuis de Sterrenlanden om te helpen bij bewegen of een quiz. 

Sonja en Soraya, werkzaam bij de Sterrenlanden, zijn blij met die ondersteuning. Zij spelen vaak als Lena en Annie, twee ouderen. Samen met Pim gaven ze toelichting op hun aanpak tijdens een bijeenkomst over de ‘Kracht van Sport’, onlangs in de Sportboulevard. Heel veel actieve Dordtenaren en vrijwilligers uit de sportwereld kwamen bijeen om te zien wat sport allemaal kan betekenen voor de Dordtse samenleving.

Pim Konijnendijk vertelde dat hij met dit idee en de aanpak in Sterrenburg meer scholen en verzorgingshuizen wil betrekken. Welke school in Dordrecht wil samen met een verzorgingshuis aan de slag?  In de video meer over de kinderen van Het Kristal en bewoners van De Sterrenlanden.

https://youtu.be/jIS8hSJ1qVU

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Ontdek Sterrenburg op de fiets

DORDRECHT – In het kader van het 50-jarig bestaan van Sterrenburg vindt er een fiets- en …

Actueel

Koopjes in de Sterrenlanden

Omdat er in verband met vakanties pas eind augustus weer een markt wordt gehouden heeft de Koopjeshof, de tweedehandswinkel van verpleeghuis De Sterrenlanden, heel veel afgeprijsde zomerkleding, speelgoed en huishoudelijke artikelen in huis

Actueel

Rozenverkoper met babbeltruc meldt zich bij politie

DORDRECHT – Bij een huis op het Dalmeyerplein belde zaterdagochtend een jongen aan om rozen te verkopen. Deze vrolijk bedoelde actie bleek een babbeltruc.