Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Inloopbijeenkomst Sterrenburgpark

Dinsdag 28 november was de creatieve inloopbijeenkomst in het Sterrenwiel om een waterrijke, natuurlijke speelplek in te richten in het Sterrenburgpark. Een plek voor iedereen om te spelen, te bewegen en te sporten. Er kwamen veel leuke reacties binnen. Er gaat binnenkort een werkgroep van start om een definitief ontwerp te maken.

Tijdens deze bijeenkomst zijn door bewoners van Sterrenburg leuke ideeën bedacht voor het Sterrenburgpark zoals: beweegruimte voor jong en oud, horeca, veilige wandelpaden voor ouderen met reumatische aandoeningen en het verbinden van verschillende thema’s aan het park bijvoorbeeld: bewegen, beleven en voeding. Naast bewoners van de wijk waren ook de GGD, Jongerenwerk, Gemeente Dordrecht en MEE Drechtsteden aanwezig om hun ideeën te delen.

Ook werd er een ontwerpsessie gegeven onder leiding van Aasta de Vries-Kalkman van Ingenieursbureau Drechtsteden. Aasta de Vries-Kalkman heeft voor de ontwerpsessie het park eerst goed onder de loep genomen. Hierbij heeft ze rekening gehouden met de stand van de zon, verhogingen in het park en de schaduwval door de bomen. Tijdens deze sessie kreeg ieder een plattegrond waar ze hun bevindingen en ideeën op los konden laten. Ook hier zijn mooie resultaten uit voortgekomen waar de werkgroep hun handen aan vol hebben.

Tijdens deze werkgroep wordt er een definitief ontwerp gemaakt maar wordt er ook nagedacht over hoe er meer geld geworven kan worden, worden de reacties van de Sterrenburgers over het park onder de loep genomen, wordt er nagedacht over wie hiervoor nodig zijn en wat er bij komt kijken en uiteraard wordt er aan de slag gegaan om een mooi Sterrenburgpark te creëren.

Bassischool Het Kristal heeft ook een mooie bijdrage geleverd aan de inloopbijeenkomst. De leerlingen van de basisschool hebben hun creativiteit de vrije loop gelaten. Door middel van tekeningen hebben de leerlingen elk hun eigen ideale park ontworpen. Enkele leuke ideeën die vaak terugkwamen waren: kabelbanen, boomhutten, voetbalvelden, vlotten en bootcamp attributen. Als dank voor de prestatie van de leerlingen zal Aasta de Vries-Kalkman een gastles ontwerpen geven op de basisschool.

Heb jij ook leuke ideeën voor een stralend Sterrenburgpark? Wil je meewerken aan het maken van een ontwerp? Meld je dan aan voor de werkgroep voor het Sterrenburgpark.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Ontdek Sterrenburg op de fiets

DORDRECHT – In het kader van het 50-jarig bestaan van Sterrenburg vindt er een fiets- en …

Actueel

Koopjes in de Sterrenlanden

Omdat er in verband met vakanties pas eind augustus weer een markt wordt gehouden heeft de Koopjeshof, de tweedehandswinkel van verpleeghuis De Sterrenlanden, heel veel afgeprijsde zomerkleding, speelgoed en huishoudelijke artikelen in huis

Actueel

Rozenverkoper met babbeltruc meldt zich bij politie

DORDRECHT – Bij een huis op het Dalmeyerplein belde zaterdagochtend een jongen aan om rozen te verkopen. Deze vrolijk bedoelde actie bleek een babbeltruc.