Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Terugblik eerste editie Straatvoetbal Kampioenschap Dordrecht op Energieplein

Giuliano Soerdjbalie (29) heeft heel fijne herinneringen aan de straatvoetbaltoernooien waaraan hij als Amsterdams ventje meedeed. Toen hij twee jaar geleden in Dordrecht kwam wonen en over het Energieplein liep, begon er een plannetje op te borrelen. “Een perfecte locatie voor een straatvoetbaltoernooi voor basisschooljeugd”, vond hij.

Giuliano is zelf ook behoorlijk balvaardig, laat hij zien tijdens het maken van de foto’s op het Energieplein. “In Amsterdam heb ik met mijn team het toernooi wel eens gewonnen. Ik heb er nog een foto van, waarop ik met Johan Cruyff sta.” De foto staat in één van de plakboeken die zijn moeder hem onlangs meegaf.

Titel en prijzen
Het Straatvoetbal Kampioenschap Dordrecht wordt een sportieve krachtmeting tussen tientallen basisscholen in Dordrecht. Het toernooi is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8. Elk team bestaat uit zes spelers of speelsters, met een ‘vliegende keep’ en drie reserves, plus een coach/meester/juf/trainer van minimaal 21 jaar oud. Er is een jongens- en een meisjesafdeling, waar wordt gestreden om de titel Straatvoetbalkampioen van Dordrecht, maar ook om mooi prijzen.

Lees veel meer over de kracht van sport op de site van Dordt Sport.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Ontdek Sterrenburg op de fiets

DORDRECHT – In het kader van het 50-jarig bestaan van Sterrenburg vindt er een fiets- en …

Actueel

Koopjes in de Sterrenlanden

Omdat er in verband met vakanties pas eind augustus weer een markt wordt gehouden heeft de Koopjeshof, de tweedehandswinkel van verpleeghuis De Sterrenlanden, heel veel afgeprijsde zomerkleding, speelgoed en huishoudelijke artikelen in huis

Actueel

Rozenverkoper met babbeltruc meldt zich bij politie

DORDRECHT – Bij een huis op het Dalmeyerplein belde zaterdagochtend een jongen aan om rozen te verkopen. Deze vrolijk bedoelde actie bleek een babbeltruc.