Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Sportboulevard Dordrecht: de AQUAGAMES

Het eerste AquActief evenement in de Sportboulevard Dordrecht – de AQUAGAMES – staat gepland op 5 januari 2018. In drie sessies van 2 uur kunnen jonge inwoners van Dordrecht een watercircuit doen met onderdelen als een waterstormbaan, ijsongeval, auto te water, snorkelen, waterpolospel en een redding uit een gezonken cabine. Voor meer informatie kan je terecht op de website.

AquaActief zet zich in voor zelfredzaamheid in het water en voor het plezierig bezig zijn op, in en rond het water. Door de subsidie van het Havenbedrijf Rotterdam kan er een goede start gemaakt worden.
Zo zijn er clinics verzorgd over waterveiligheid voor kaderleden van waterverenigingen en voor kinderen van de Sportbond. Ook worden gesprekken gevoerd over een MBO-opleiding en over ‘natte gymlessen’ op basisscholen. Er is een goede samenwerking ontstaan tussen de waterverenigingen onderling en er is de website www.aquactief.nl waarop je kunt zien wat er te doen is en welke evenementen en activiteiten er zijn.

AquaGames – doe mee!
De Dordtse reddingsbrigade verzorgt een spetterende Rescue Dive voor Redders. Teams van 4 personen kunnen met en tegen elkaar strijden om de bokaal van Redteam 2018: redden uit een gezonken autocabine, redding bij een ijsongeval, racen over de waterstormbaan. Zelf proberen kan ook. Hoe is het om jezelf te bevrijden uit een auto te water..? Inschrijven van een team kan via de website.

Kom dus ook op vrijdag 5 januari naar de Sportboulevard om te kijken en genieten, of en neem actief deel (individueel of als team) aan deze leuke en uitdagende activiteiten.


(klik op de folder voor een groter formaat)

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Ontdek Sterrenburg op de fiets

DORDRECHT – In het kader van het 50-jarig bestaan van Sterrenburg vindt er een fiets- en …

Actueel

Koopjes in de Sterrenlanden

Omdat er in verband met vakanties pas eind augustus weer een markt wordt gehouden heeft de Koopjeshof, de tweedehandswinkel van verpleeghuis De Sterrenlanden, heel veel afgeprijsde zomerkleding, speelgoed en huishoudelijke artikelen in huis

Actueel

Rozenverkoper met babbeltruc meldt zich bij politie

DORDRECHT – Bij een huis op het Dalmeyerplein belde zaterdagochtend een jongen aan om rozen te verkopen. Deze vrolijk bedoelde actie bleek een babbeltruc.