Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Creatief Leven: Nieuwe aanpak van eenzaamheid in Dordrecht

Je Bent Niet alleen Creatief Leven aanpak eenzaamheid

Creatief Leven is een initiatief van MEE Buurtwerk Oost. Het programma is bedoeld voor iedereen die weleens eenzaam is, zowel jong als oud. Centraal staat het zelf creatief aan de slag gaan met gevoelens van eenzaamheid.

Inhoud bijeenkomsten

Tijdens acht bijeenkomsten maak je een positieve omslag in je leven door op zoek te gaan naar je eigen waarden, interesses en vaardigheden. Je wordt gecoacht door een specialist eenzaamheid. Op een creatieve manier, met eenvoudige opdrachten, leer je je gevoelens van eenzaamheid zelf aan te pakken. Het programma is geschikt voor een ieder die zich in een van de volgende uitspraken herkent:

  • “Ik voel me vaak eenzaam”
  • “Ik voel me een buitenstaander”
  • “Ik voel me zo vaak leeg”
  • “Ik zou wel wat meer of andere contacten willen”

Werkboek Creatief Leven

Er wordt gewerkt met het werkboek Creatief Leven. De opdrachten voer je zowel thuis als tijdens de bijeenkomsten uit. Hierbij krijg je begeleiding van een specialist eenzaamheid. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Zelfbewust zijn, keuzes maken, aanpakken van je plannen
  • Gehoor geven aan je eigen wensen of behoeften
  • Meer initiatief durven nemen door het ontwikkelen van zelfvertrouwen

Samenwerking met WALK FOR (F)IT

Daarnaast wordt er onder begeleiding van WALK FOR (F)IT een half uur met elkaar gewandeld en oefeningen gedaan. Alle leeftijden en niveaus kunnen hieraan meedoen. Ook ontvang je tips over voeding, leefstijl en houding.

Walk for fit

Meer informatie

  • Locatie: Cultureel Centrum Sterrenburg, Dalmeyerplein 10, 3318 CB, Dordrecht.
  • Kosten: 75 euro per persoon, inclusief koffie of thee, werkboek Creatief Leven, materiaal voor de bijeenkomsten en trainingen van WALK FOR (F)IT.
  • Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Viveca Chatlein via 078-654 97 47 of viveca.chatlein@meedrechtsteden.nl.

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Ontdek Sterrenburg op de fiets

DORDRECHT – In het kader van het 50-jarig bestaan van Sterrenburg vindt er een fiets- en …

Actueel

Koopjes in de Sterrenlanden

Omdat er in verband met vakanties pas eind augustus weer een markt wordt gehouden heeft de Koopjeshof, de tweedehandswinkel van verpleeghuis De Sterrenlanden, heel veel afgeprijsde zomerkleding, speelgoed en huishoudelijke artikelen in huis

Actueel

Rozenverkoper met babbeltruc meldt zich bij politie

DORDRECHT – Bij een huis op het Dalmeyerplein belde zaterdagochtend een jongen aan om rozen te verkopen. Deze vrolijk bedoelde actie bleek een babbeltruc.