Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Coming-outdag in Dordrecht

Woensdag 11 oktober 2017 hangt Dordrecht de regenboogvlag uit voor Coming-outdag. Op die manier wil Dordrecht, samen met andere gemeenten in Nederland, laten zien: Je mag zijn wie je bent en je mag houden van wie je wilt. Niet alleen op Coming-outdag, maar het hele jaar door.

Op verschillende plekken in de stad zie je op 11 oktober de regenboogvlag hangen. Een aantal scholen, de politie, gemeentelijke bedrijven, Sociale Wijkteams en zorginstellingen vlaggen mee. Om 9.45 uur geeft wethouder Karin Lambrechts het startsein voor het hijsen van de regenboogvlaggen op het Otto Dickeplein. Daar is vanaf 9.30 uur een ontbijt met jongere en oudere lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders.

Tour d’Amour Op donderdag 12 oktober organiseert ContourdeTwern de Tour d’Amour in wijkcentrum De Gravin in Dubbeldam. Eveline van de Putte gaat daar in gesprek over haar boek ‘Stormachtig Stil’, een bundeling van levensverhalen van roze ouderen.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Ontdek Sterrenburg op de fiets

DORDRECHT – In het kader van het 50-jarig bestaan van Sterrenburg vindt er een fiets- en …

Actueel

Koopjes in de Sterrenlanden

Omdat er in verband met vakanties pas eind augustus weer een markt wordt gehouden heeft de Koopjeshof, de tweedehandswinkel van verpleeghuis De Sterrenlanden, heel veel afgeprijsde zomerkleding, speelgoed en huishoudelijke artikelen in huis

Actueel

Rozenverkoper met babbeltruc meldt zich bij politie

DORDRECHT – Bij een huis op het Dalmeyerplein belde zaterdagochtend een jongen aan om rozen te verkopen. Deze vrolijk bedoelde actie bleek een babbeltruc.