Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Burgemeester Wouter Kolff bezoekt Sterrenburg

Burgemeester Kolff startte vandaag zijn serie wijkbezoeken in Sterrenburg. Per fiets ging de kennismakingsronde langs onder andere Open Hof, Voedselbank, Syndion, Trivire en een van de Huurderscommissies, Indus (bewonersgroep die zelf het groen beheert), Helpende handen, Tafelberg (bewonersgroep die werkt aan vervanging van asbest), winkelcentrum Sterrenburg, E-Wheels, Sociaal Wijkteam, MEE, Sterrenburgers voor Sterrenburgers, Resto van Harte en Het Sterrenwiel…

Burgemeester Kolff schrijft over zijn bezoek aan de wijk op zijn Facebookpagina:
“Vandaag zijn mijn wijkbezoeken begonnen aan alle wijken van Dordrecht. Als eerste was de wijk Sterrenburg aan bod, een energieke wijk met zo’n 22.000 inwoners. De wijk bestaat nu ongeveer 50 jaar en er zijn heel erg veel mooie vrijwilligersactiviteiten.
Ik bezocht de Open Hof, een kerkinstelling waar ook de Voedselbank en vele andere buurt- en wijkactiviteiten worden georganiseerd. Tevens sprak ik over het het project Wijkwensen waarbij inwoners het initiatief hebben over verbeteringen aan hun wijk.
Daarna bezocht ik Trivire, waar het leefbaarheidsoverleg in de wijk plaatsvinden. Tevens sprak ik bewoners  – van Indus – die vrijwillig de buitenruimte onderhouden.

Daarna ging ik naar ‘Helpende handen’ een wijkleerbedrijf waar jongere stagiaires worden ingezet bij vraagstukken van ouderen en andere hulpbehoevenden. Ik bezocht Tafelberg, waar buurtbewoners de handen ineen slaan om het gezamenlijke probleem van hun asbestdaken te lijf te gaan en daarna was ik in winkelcentrum Sterrenburg waar uitbreidingsplannen zijn en waar E-wheels een succesvolle methode is om ouderen uit de buurt naar het winkelcentrum te krijgen en onder de mensen te houden.

Tot slot bezocht ik vrijwilligers en bewoners van Het Sterrenwiel, een geweldige ontmoetingsplek in het woonzorgcentrum. Tevens sprak ik hier vrijwilligers van MEE Drechtsteden, Sterrenburgers oor Sterrenburgers, het Sociaal Wijkteam, de wijkkrant en Resto van Harte.”

Er waren heel veel ontmoetingen en gesprekken. Vele handen werden geschud. Burgemeester Kolff had aandacht voor heel veel bewoners, vrijwilligers, ondernemers en professionals in Sterrenburg.
Komende periode zijn er wijkbezoeken van de burgemeester in alle wijken van Dordrecht.
De start in Sterrenburg is goed bevallen: “Een gezellige, levendige wijk vol vrijwilligerswerk en energie!”

Meer over dit bezoek van burgemeester Wouter Kolff is te vinden op BUURbook.

 

(zie ook de uitzending van RTV Dordrecht)

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Ontdek Sterrenburg op de fiets

DORDRECHT – In het kader van het 50-jarig bestaan van Sterrenburg vindt er een fiets- en …

Actueel

Koopjes in de Sterrenlanden

Omdat er in verband met vakanties pas eind augustus weer een markt wordt gehouden heeft de Koopjeshof, de tweedehandswinkel van verpleeghuis De Sterrenlanden, heel veel afgeprijsde zomerkleding, speelgoed en huishoudelijke artikelen in huis

Actueel

Rozenverkoper met babbeltruc meldt zich bij politie

DORDRECHT – Bij een huis op het Dalmeyerplein belde zaterdagochtend een jongen aan om rozen te verkopen. Deze vrolijk bedoelde actie bleek een babbeltruc.