Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Beursvloer Dordrecht

Op maandag 13 november 2017 zijn ondernemers én initiatiefnemers welkom op de maatschappelijke beursvoer. Welke samenwerking en ondersteuning is mogelijk? Beursvloer Dordrecht wil vraag en aanbod bij elkaar brengen.

Naar landelijk voorbeeld, maar voor het eerst in Dordrecht. De bijeenkomst die avond staat in het teken van ontmoeten, verbinden en bovenal, matches maken. Bedrijven en maatschappelijke organisaties komen samen, met als doel elkaar verder op weg te helpen. Verenigingen en andere maatschappelijke organisatie hebben vaak hulpvragen, waar ze niet alleen uitkomen. Tijdens de Beursvloer kunnen ze met die hulpvragen terecht bij tal van bedrijven uit de regio. Of het nu gaat om een muurtje van de kantine verven of een lastig financieel vraagstuk, binnen een paar uur tijd kan er wellicht zomaar een match gevonden worden tussen bedrijf en organisatie. Daartegenover staat een interessante tegenprestatie van de maatschappelijke organisatie.

Gesloten portemonnee Het principe van de Beursvloer is gebaseerd op een gesloten portemonnee. Bedrijven en maatschappelijke organisaties hebben elkaar vaak veel meer te bieden, dan ze misschien in eerste instantie denken. De Beursvloer brengt tijdens een inspirerende avond vraag en aanbod samen.

Ondernemen Beursvloer Dordrecht is een initiatief van diverse bedrijven, die samen het initiatief namen voor de stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Dordrecht: Albert Schweitzer ziekenhuis, AMES Autobedrijf, Rabobank Drechtsteden, Vivenz, McDonalds Dordrecht Centrum & Noord, Da Vinci College, De Meewerkers en HBO Drechtsteden. Bedrijven die ook een steentje willen bijdragen – inzet, goederen, kennis of faciliteiten – kunnen zich melden. Dat geldt ook voor maatschappelijke organisaties, verenigingen, stichtingen en burgerinitiatieven die hulp nodig hebben: een concrete vraag naar kennis, kunde, netwerk, menskracht, materialen of middelen.

Meer weten of aanmelden Neem eens een kijkje op http://stichtingmbodordrecht.nl/beursvloer/ voor meer informatie over Beursvloer Dordrecht, of om aan te melden als bedrijf of als maatschappelijke organisatie.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Ontdek Sterrenburg op de fiets

DORDRECHT – In het kader van het 50-jarig bestaan van Sterrenburg vindt er een fiets- en …

Actueel

Koopjes in de Sterrenlanden

Omdat er in verband met vakanties pas eind augustus weer een markt wordt gehouden heeft de Koopjeshof, de tweedehandswinkel van verpleeghuis De Sterrenlanden, heel veel afgeprijsde zomerkleding, speelgoed en huishoudelijke artikelen in huis

Actueel

Rozenverkoper met babbeltruc meldt zich bij politie

DORDRECHT – Bij een huis op het Dalmeyerplein belde zaterdagochtend een jongen aan om rozen te verkopen. Deze vrolijk bedoelde actie bleek een babbeltruc.